Dmitrij ROGOZIN: Rusija napušta odbrambenu taktiku, NAPAD je najbolja odbrana!

Potpredsednik Vlade RF

foto: Tanjug

Rusija može da u svakom trenutku izgradi nosača aviona, ako to zatraži vojni vrh.

To za sada nije prioritet vojne industrije već stvaranje novog naoružanja saopštio je potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin. On je poručio i da je Rusija mirnodopska država i za nju najvažnije da sačuva bezbednost svojih i granica saveznika Moskve.

[adsenseyu5]

Istina, Rogozin nije decidno naveo na koje zemlje misli kad kaže ruskih saveznika, ali vojni stručnjaci u Moskvi, ali i na Balkanu, smatraju da je jedna od zemlja koju će Moskva da štiti po svaku cenu i Srbija.

Podsetimo, Moskva je odlučila da Beograd naoruža modernim sistemima, a prioritet su sistemi za zaštitu neba, poput BUK. Tu je i donacija MIG 29, ali i više desetina potpuno modernizovanih tenkova T 72.

– Koliko je Moskvi stalo do toga da Beograd ostane ban domašaja NATO, ali i bezbedan govori i to što je ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin samitu svetskih lidera u Pekingu poručio je  da je Srbiji mesto u Evroazijskoj ekonomskoj uniji (EEU) koju predvodi Moskva – kažu sagvornici Informera.

Pročitajte još i ovo:

Načelnik Obalske straže SAD Pol Zukunft: Rusija nam je na Arktiku dala „šah-mat“

Rogozin je najavio i da Moskva polako napušta odbrambenu taktiku jer je napad najbolja odbrana.

Što se tiče izgradnje nosača aviona, “tehnički i tehnološki današnja vojna industrija Rusije može da izgradi brod takvog tipa. Postoji tehnički projekat, na njemu nikad nije prekidan rad. Međutim, to je pitanje za vojsku – da li im je potreban takav brod. Za razliku od SAD, mi smo velika kontinentalna sila, i mi nemamo druge prioritete – istakao je Rogozin.

On je poručio i da novi program naoružavanja predviđa prekid modernizacije starih tipova naoružanja.

[adsenseyu1]

– Nećemo vršiti modernizaciju starih tipova naoružanja. Mada, treba reći da je modernizacija isto tako normalna stvar kao i pravljenje novih modela. Međutim, modernizacija ne treba da bude beskrajno mnogo – tri, četiri, ne više. Inače, to zaustavlja stvaranje novog programa naoružanja – rekao je Rogozin u intervjuu televiziji “Rusija 24“.

Po njegovim rečima, novi program će biti inovativan, gradiće se inteligentno oružje, automatski sistemi upravljanja, komunikacioni i obaveštajni sistemi.

[adsenseyu1]

Rogozin je naglasio da se već završava izrada bespilotnih kopnenih vozila i vazdušnih letelica, radi se na snažnoj modernizaciji kosmičke grupe, dok će flota dobiti nove brodove.

Pročitajte još i ovo:

Osveta: RUSIJA udarila na ključni sektor crnogorske privrede – TURIZAM!

– Pojaviće se potpuno nova savremena komunikacija – to je ono što je kod nas uvek bilo slaba tačka – dodao je on.

Novi program naoružanja podrazumeva i ravnotežu između raznih rodova vojske – Vazdušno-kosmičkih snaga, flote, kopnenih snaga.

(Skandalozno.rs, Izvor: informer.rs/rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dmitrij ROGOZIN: Rusija napušta odbrambenu taktiku, NAPAD je najbolja odbrana!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.