Dodik reagovao na Komšićevu izjavu: Niko neće postavljati vojsku između Republike Srpske i Srbije

Intervju

Milorad Dodik – foto: Tanjug

Reagujući na predlog hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da u zaštitu granice od migranata treba uključiti i oružane snage, predsedavajući i srpski član Predsedništva Milorad Dodik je rekao da nikad neće dati saglasnost da vojska bude postavljena na granicu između Republike Srpske i Srbije.

Dodik je rekao i da je na Komšićev zahtev sazvao posebnu sednicu Predsedništva, ali i poručio da od nje nema nikakva očekivanja, prenela je RTRS.

Komšić je danas uputio zvaničan zahtev za održavanje hitne sednice Predsedništva BiH zbog migrantske krize i predložio da se od ministarke odbrane BiH Marine Pendeš zatraži da razmesti vojsku duž granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

Prema njegovom predlogu, vojska bi pomagala graničnoj policiji BiH u kontroli granice sa Srbijom i Crnom Gorom, a radi sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice, prenosi „Kliks“.

Prema tom predlogu, upotreba i razmeštaj jedinica Oružanih snaga BiH ne podrazumeva korišćenje naoružanja i bojevih sredstava, preneo je Tanjug.

Komšić je predložio i da Predsedništvo BiH predloži hitno održavanje vanredne sednice Saveta ministara BiH na temu brzog i sveobuhvatnog angažovanja svih raspoloživih kapaciteta Ministarstva bezbednosti BiH i upravnih organizacija BiH radi rešavanja problema ilegalne imigracije u BiH iz zemalja Afrike i Azije.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dodik reagovao na Komšićevu izjavu: Niko neće postavljati vojsku između Republike Srpske i Srbije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.