Dokazi biblijskog egzodusa: Satirični sajt obmanuo ceo svet

Crveno more

foto-ilustracija: pixabay.com

Arheolozi ipak nisu našli kosti egipatskih vojnika, oružje i ostatke kočija na mestu gde se navodno rastavilo Crveno more kao što se navodi u Bibliji, uprkos vestima o tome.

Vest je prvo preneo satirični sajt “Vorld njuz dejli riport“, a kasnije su je preuzeli drugi mediji. Prema njihovom pisanju, naučni tim na čelu sa profesorom Adbelom Muhamedom Gaberom sa Univerziteta u Kairu navodno je pronašao kosti i kočije u Sueckom zalivu.

Univerzitet je potom agenciji AP preneo da ne postoji profesor s tim imenom i da ta ustanova nije uključena u takvo istraživanje.

Uz izmišljenu priču objavljena je fotografija ronilaca koji drže lobanju. Međutim, reč je o ilustraciji članka časopisa “Nešnel džiografik” iz 2014. o drevnom skeletu nađenom u jednoj poplavljenoj pećini u – Meksiku.

Vorld njuz dejli riport” je satirični sajt s lažnim vestima koji uređuju dvojica Kanađana. Na sajtu se navodi da je u pitanju “cionsitički dnevni list američkih Jevreja, sa sedištem u Tel Avivu, posvećen izveštavanju o vestima o biblijskoj arheologiji i o drugim misterijama širom sveta“, s dnevnim tiražom većim od 200.000 primeraka.

O tome se, kako piše na sajtu, stara “tim koji čine nagrađivani hrišćanski, muslimanski i jevrejski novinari, penzionisani agenti (izraelske obaveštajne službe) Mosada i veterani Oružanih snaga Izraela”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dokazi biblijskog egzodusa: Satirični sajt obmanuo ceo svet"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.