DOKUMENTARAC potresao planetu: Rusi optužili TESLU da je odgovoran za Tungusku eksploziju 1908. godine u Sibiru!

Genije

foto: Reuters

Jedan od najpoznatijih svetskih naučnika, srpski pronalazač Nikola Tesla, koji je noć pretvorio u dan, na meti je Rusa koji ga optužuju da je odgovoran za Tungusku eksploziju 1908. godine u Sibiru.

Tačnije, da je Tungunski fenomen rezultat Teslinog eksperimenta o prenosu energije na velike razdaljine sa tornja u Njujorku.

[adsenseyu5]

Rusi su objavili dokumentarac u kojem opisuju katastrofu koja se dogodila u ranim jutarnjim satima 30. juna 1908. godine, u šumi pored reke Podkamena Tunguska, u oblasti većoj od Krima. Sama eksplozija čula se do 1.000 kilometara od epicentra. Njena energija je bila 20 puta veća od eksplozije bombi bačene na Hirošimu.

Šuma od 200.000 hektara, koja je bila spaljena, gorela je dva dana. Drveće su obarali i talasi. Očevici koji su živeli u tom slabo naseljenom mestu, rekli su da su na nebu videli kosmički usijane lopte velike kao sunce. Bilo je i onih koji su naveli još 40 različitih oblika.

Istražitelji su tek posle 19 godina uspeli da dođu u epicentar. Tražili su ostake meteora koje, naravno, nikada nisu našli. Vrlo brzo istraga o ovom događaju zašla je u ćorsokak i to posle brojnih teorija. Interesantno, ali jedna od njih govorila je i da su za eksploziju krivi komarci.

Vremenom, Rusi su misterioznu ekploziju, kao od 2.000 bombi, počeli da povezuju sa Teslom.

[adsenseyu1]

Astronom Vitalij Romejko u dokumentarcu navodi da se u predelu od 12 do 13 miliona kvadratnih kilometara pružao ogroman sjaj.

– To je ogroman prostor. U Italiji nije došla noć a u Nemačkoj je jaka osvetljenost neba bila do ponoći. Osvetljenje je bilo veće za 8.000 puta on onog koje je, naprimer, bilo 29. juna, dan uoči eksplozije. Meteorska hipoteza to ne može objasniti – kaže Romejko.

Ruski geofizičar Andrej Olhovatov ocenio je da fenomen koji se dogodio 1908. nije povezan sa padom asteroida ili komete već složeni geofizički do kraja nerazumni fenomen.

Konačno, Rusi shvataju da Tunguska katastrofa delo ruku jednog čoveka, i podsećaju da je i sam Tesla 1915. godine saopštio da je sagradio bežični predajnik koji može da ruši na daljinu.

S tim u vezi akademik Dmitrij Strebkov, doktor tehničkih nauka objašnjava kako je to moguće:

– Ovo je apsolutno realno. Tesla je sa svojim generatorom, u Vardenklifskom tornju, raspalio pražnjenje na velikom prostoru i energija strujnog prstena prelazeći preko Njujorka, prenosi se u oblast Tunguska.

[adsenseyu1]

Pogledajte dokumentarac:

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "DOKUMENTARAC potresao planetu: Rusi optužili TESLU da je odgovoran za Tungusku eksploziju 1908. godine u Sibiru!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.