Donald Tramp ponovo udario na bivšeg potpredsednika SAD: “Bajdenova porodica je bila potkupljena!”

Ilustracija

Džo Bajden – foto: Reuters

Američki predsednik Donald Tramp nastavio je danas sa napadima na svog političkog protivnika, bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, izjavivši da su njegovu porodicu potkupili.

„Bajdenova porodica je, jednostavno, bila potkupljena. Lažne vesti moraju da prestanu da prave izgovore za nešto što je potpuno neoprostivo. Pospani Džo (Bajden) rekao je da nikada nije razgovarao sa ukrajinskom kompanijom, a onda se pojavila fotografija na kojoj on igra golf sa predsednikom kompanije i Hanterom“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

On je takođe izrazio sumnju da će na kraju njegov protivnik na predsedničkim izborima 2020. godine biti Bajden.

U septembru je Bela kuća objavila transkript razgovora između američkog i ukrajinskog lidera od 25. jula.

Ranije su mediji javili da je u razgovoru sa Zelenskim Tramp mogao da traži istragu protiv Hantera Bajdena, sina bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena. Transkript je potvrdio da je Tramp zatražio od Zelenskog da istraži otpuštanje bivšeg državnog tužioca Viktora Šokina, koji je istraživao kompaniju „Burizma grup“, u čijem je upravnom odboru bio Bajdenov sin, i slučaj samog Hantera Bajdena.

Demokrate su pokrenuli proceduru Trampovog opoziva u Predstavničkom domu američkog Kongresa, optužujući ga da je tražio pomoć strane zemlje za mešanje u izbore kako bi pokušao da diskredituje političkog protivnika Džoa Bajdena, koji je demokratski kandidat za predsednika.

Tramp negira optužbe.

(Skandalozno.rs, Izvor: Sputnjik Srbija)

Budite prvi sa komentarom na članku "Donald Tramp ponovo udario na bivšeg potpredsednika SAD: “Bajdenova porodica je bila potkupljena!”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.