Dosije CIA otkriva: “Hitler je bio gej”

samoubistvo

Adolf Hitler i Eva Braun – foto: Wikipedia/German Federal Archive

Adolf Hitler je neko vreme živeo u gej hostelu u Beču, tvrdi profil koji je CIA sastavila o nacističkom vođi. Godine 1943. nastao je dosje namenjen tadašnjem predsedniku SAD Frenklinu Delanu Ruzveltu, u kome se navodi da je Hitler u isto vreme bio “homoseksualac i heteroseksualac”.

U dosjeu, koji ima 70 stranica, tvrdi se da je Adolfa Hitlera kasnije seksualno privlačio i njegov zamenik, Rudolf Hes, koji je, navodno, bio poznati transvestit.

Izveštaj je sastavio antropolog Henri Fild, odabrani član posebne ekipe stručnjaka koju je sastavila Bela kuća kako bi “iskopali” bilo kakvu vrstu informacija o najviše rangiranim nemačkim oficirima, posebno o Hitleru.

Dosje “pokriva” sve detalje “Hitlerove biografije“, od njegovog obrazovanja, preko opsesivnosti oko ishrane, načina ophođenja, najdraže muzike, do toga kako je radio i pripremao svoje govore.

Detaljno se bavi i analizom Hitlerove seksualnosti u vreme dok je živeo u Austriji, u svojim ranim dvadesetim, i bezuspešno pokušavao da se probije kao slikar.

Poznato je da je Hitler, od 1910. do 1913. godine, stanovao u hostelu za muškarce u ulici Meldemanštrase u Beču, gde su se održavale homoseksualne orgije. Napustio je hostel kako bi se odselio u Nemačku, nakon što mu je dodeljeno očevo nasledstvo.

OSS, služba koje je u vreme Drugog svetskog rata bila preteča današnje CIA, navodi da je “hostel imao reputaciju mesta gde su stariji muškarci tražili mlađe u potrazi za homoseksualnim užicima“.

Informacije o Hitlerovoj seksualnosti dao je i Ernst Sedžvik Hanfstangl, koji je dvadesetih i tridesetih bio Hitlerov prijatelj i čovek od poverenja. Vremenom, on je prestao da bude Hitlerov miljenik. Pobegao je u Veliku Britaniju, pa je ondande otišao u SAD odakle je i bio po majci. Tada je počeo da radi pomenuti tim stručnjaka Bele kuće, kome je davao informacije o Hitleru i njegovoj ekipi.

Izveštaj kaže da je Hitlerov afinitet prema Rudolfu Hesu bio sve jači i vrlo verovatno se “graničio sa seksualnim osećanjima“, nakon što su dvadesetih zajedno završili u zatvoru.

Prema izveštaju, to je dodatno dobilo na težini kada se saznalo da su homoseksualci iz hostela Hesa zvali “gospođa Ana“, da je on bio veoma otvoren po tom pitanju i da je bez kompleksa odlazio na balove odeven u “žensku odeću“.

Hitler je u dokumentima opisan kao “sadomazohistički tip muškarca sa jako izraženom homoseksualnom crtom“.

“Njegov seksualni život je dualan, kao i njegov politički život. U isto vreme je homoseksualan i heteroseksualan, socijalista i žestoki nacionalista, muškarac i žena”, piše Henri Fild.

“Iako je pravi Adolf Hitler potpuno neuhvatljiv dijagnostičarima, postoje određeni indikatori koji navode na to da je njegova seksualna situacija bila izvor neverojatnih frustracija”, navodi u dosjeu OSS-a.

(Skandalozno.rs, Izvor: Daily mail, express.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dosije CIA otkriva: “Hitler je bio gej”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.