Dr Helen VAMBAH: Ne verujem u REINKARNACIJU, sasvim sam SIGURNA da ona postoji! – VIDEO

Ilustracija

Većina naučnika smatra da je ideja reinkarnacije u domenu natprirodnog i time nepostojećeg, ali pojedini je istražuju i veruju da je smrt samo iluzija.

[adsenseyu6]

“Prema teoriji biocentrizma, smrt je samo iluzija koju stvara naša svest”, kaže Robert Lanca, profesor Medicinskog fakulteta u Severnoj Karolini.

Objašnjava da u tom slučaju smrt nije konačna kao što pretpostavljamo, a vreme i prostor su samo konstrukti našeg mozga. Njegove stavove podržavaju i neki drugi naučnici koji veruju u reinkarnaciju.

Na primer, dr Helen Vambah kaže da ona ne veruje u reinkarnaciju, nego da je sasvim sigurna da ona postoji, a istraživanjem te tematike bave se brojna naučna dela prvenstveno fokusirana na sećanja ljudi na prošle živote i iskustva bliske smrti.

Dr Jan Stivenson je jedan od onih koji čvrsto veruju u reinkarnaciju i autor je brojnih studija i knjiga na tu temu. Najviše se bavio iskustvima dece.

To je bila i glavna tema Džimu B. Takeru koji je u svojoj knjizi “Život pre života” objedinio 40 godina naučnih istraživanja na deci.

Jedna od najzanimljivijih studija o reinkarnaciji svakako je istraživanje dr Jana Stivensona “Children of Myanmar Who Behave like Japanese Soldiers: A Possible Third Element in Personality” u kojem čak 750 dece iz Mjanmara tvrdi da se seća prošlih života u kojima su bila japanski vojnici. Neki od njih i govore japanski koji nisu imali gde da nauče, a niko od dece nije želeo da iznosi detalje iz misija u kojima su navodno učestvovali, jer “poštuju kodeks lojalnosti”.

[adsenseyu1]

Naučnica Antonija Mils odredila je tri ključna kriterijuma kod ocenjivanja slučajeva navodne reinkarnacije, kako bi se proveravala verodostojnost takvih tvrdnji:

1. Ono što dete govori ne sme biti naučeno ili instruirano od strane nekog drugog.

2. Dete mora imati određena zanimanja i veštine koje nije moglo naučiti u dosadašnjem životu (recimo, poznavanje stranih jezika, sviranje arhaičnih instrumenata i slično)

3. Potreban je detaljan pregled urođenih belega poput madeža ili defekta koji odgovaraju ranama ili oznakama iz prošlog života kako bi se isključila mogućnost prevare.

Pogledajte zanimljiv video na tu temu:

(Skandalozno.rs, Izvor: express.hr, foto-ilustracija: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dr Helen VAMBAH: Ne verujem u REINKARNACIJU, sasvim sam SIGURNA da ona postoji! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.