Dvojica ASTRONOMA tvrde: Pronašli smo signal iz 234 CIVILIZACIJE!

Ilustracija

foto: Facebook/HubbleTelescope

Dvojica astronoma misle da su “iščupali” signal iz 234 vanzemaljske civilizacije.

Ermano Bora sa Univerziteta Laval u Kvebeku je još 2012. godine objasnio da laseri mogu da budu metod kojim ćemo primiti prvi kontakt od vanzemaljske inteligencije.

– Poslati ovakav signal ne bi bilo van naših trenutnih moći, ukoliko poželimo da “otkrijemo” svoje postojanje univerzumu, to bismo mogli uz pomoć Helios lasera iz Nacionalne laboratorije Lawrence Livermore.

[adsenseyu5]

Bora je zadužio diplomca Erika Trotijea da “pročešlja” 2,5 miliona zvezda u potrazi za takvim signalom, a on ih je pronašao u 234. Većina njih je u istom spektru kao i Sunce.

Bora je o rezultatima rekao:

– Moramo da sledimo naučni pristup, ne emotivni, ali intuitivno, to moje emocije govore, sumnjam da je u pitanju ETI signal.

Međutim, drugi astronomi su manje ubeđeni. Endrju Simion, direktor SETI istraživačkog centra na Berkli univerzitetu, kaže:

– Verovatno nema odvažnije tvrdnje u obzervacionoj astrofizici od one da je otkriven inteligentan život van ovog na Zemlji. To je neverovatno velika i složena materija i zato mnogi od nas posvećuju svoje živote ovoj oblasti i ulažemo tako mnogo energije u pokušaj da odgovorimo na ova pitanja – kaže Simion.

– Ali, ne možete davati takve definitivne tvrdnje osim ako niste iscrpili sva moguća sredstva da to proverite.

[adsenseyu1]

Ipak, mnogi smatraju da će prvi ljudski kontakt sa vanzemaljcima biti mnogo tajanstveniji od ogromnog svemirskog broda koji će sleteti na Menhetn.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs / indy100.com)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dvojica ASTRONOMA tvrde: Pronašli smo signal iz 234 CIVILIZACIJE!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.