Emanuel Makron: Francuska nikada neće zaboraviti suze srpskih majki i jauke očeva – VIDEO

Francuska

Emanuel Makron – foto: Tanjug/AP

Sada je red da vam, u ime svoje zemlje, kažem – Francuska vas voli, kao što ste vi voleli nju i znamo šta vam dugujemo, poručio je večeras francuski predsednik Emanuel Makron na srpskom jeziku pred impresivnim brojem građana koji su došli da ga čuju, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

Evo, Francuska je ovde“, rekao je Makron pokazujući rukom na svoje grudi i nastavio: “Srbija je isto tako u našim srcima. Danas i zauvek“, rekao je šef francuske države na srpskom jeziku.

To obraćanje Makrona, u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pred spomenikom zahvalnosti njegovoj zemlji simbolično je potvrdio ranije izrečene političke poruke o povratku Francuske u Srbiju.

Bilo je izuzetno svečano i emotivno večeras na Kalemegdanu.

Takva atmosfera ponela je i Makrona, koji joj je i sam doprineo, obraćajući se na srpskom jeziku rečima koje su “gađale pravo u srce“.

Posle pripremljenog govora, on je nastavio, nadahnuto i sa puno energije i emocija, da na poukama iz istorije, koje simbolizuje ovaj Spomenik, govori o budućnosti Srbije, i Francuske, ali i o mestu Srbije, uz Francusku i druge evropske nacije, u Evropi, u kojoj dele iste vrednosti na kojima grade trajni mir i budućnost.

On se zahvalio svima – predsedniku Srbije, članovima vlade, Beograđanima, Srbima i Francuzima, koji su se u tako velikom broju okupili, i, pozdravljan burnim apaluzom, rekao: “Hvala vam, predsedniče, na izvanrednom dočeku i svima što ste došli u tolikom broju, duboko smo dirnuti. Vi pokazujete da poruka ispisana na Spomeniku zahvalnosti Francuskoj na kom piše – Volimo Francusku, kao što je ona volela nas – važi i sto godina kasnije”.

U ime svoje zemlje vam kažem da i Francuska voli vas, kao što ste vi voleli nju“.

Francuska zna šta sve duguje mučeničkoj i srčanoj Srbiji iz vremena Velikog rata, šta duguje njenim vojnicima koji su poginuli da bismo mi danas živeli u slobodi. Francuska nikad neće zaboraviti žrtvovanje srpskog naroda, iskušenja, suze majki, jauk očeva, nepresušnu bol preživelih”, poručio je Makron na srpskom.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

1 komentar na "Emanuel Makron: Francuska nikada neće zaboraviti suze srpskih majki i jauke očeva – VIDEO"

  1. Joli discours !! Oui il nous faut renouer l AMITIÉ avec nos Frères SERBES !! Tant de sang d innocents a coulé !! Les tords des uns et des autres on fait que ces drames sont arrivés et ne pourront jamais s effacer cela fait parti de l histoire des PEUPLES et leur appartient !!!Que nos erreurs n entraîne ni haine ni nouveaux conflits mais nous servent de leçons pour l avenir de nos Enfants la stabilité et la prospérité de nos NATIONS !!!!

    Que cette visite du Président MACRON en SERBIE soit un signe et le début d une nouvelle histoire de nos deux PEUPLES réunis ;; Afin de tourner la page de cette guerre absurde de 95 :99 Trop de haine circule parfois a cause de cette incompréhension et de cette participation aux frappes qui on endeuillées la Nation Serbe et assombries nos relations

    Merci au président de Serbie et au peuple SERBE d avoir accueillit le Président de la FRANCE avec autant de sympathie

    Que cette journée soit dans nos cœur comme un signe de FRATERNITÉ

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.