Enver Hodžaj u čudu: Ne znam zašto su Ljimaj i Ahmeti otišli u Brisel

Intervju

Enver Hodžaj – foto: Tanjug/ S. Radovanović, arhiva

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj izjavio je danas da nema informacija o tome zašto su kopredsedavajući za dijalog sa Beogradom, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, otputovali u Brisel.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Hodžaj u intervjuu za T7 kazao da takvi sastanci nisu potrebni ako na Kosovu nema jedinstva.

„Nemam informacije o tome zašto su tamo, takvi sastanci mogu biti nepotrebni, nema smisla ako nismo jedinstveni na Kosovu. Ovih dana moramo dati pravac procesu dijaloga kako bismo doneli odluku o taksama“, rekao je Hodžaj.

Kopredsedavajući delegacije za dijalog sa Srbijom Fatmir LjimajŠpend Ahmeti otputovali su juče Brisel kako bi predali platformu za dijalog koja je prošle nedelje izglasana u Skupštini Kosova.

Ljimaj je u izjavi za „Kosova pres“ rekao je da je cilj odlaska u Brisel bio da šefici diplomatije EU Federiki Mogerini i formalno predaju platformu za dijalog.

„Kao što smo najavili, platformu za dijalog smo predali šefici diplomatije EU Federiki Mogerini. Istovremeno, cilj sastanka sa predstavnicima EU je da ih obavestimo o glasovima poslanika za dijalog i da Kosovo sada ima zvanični stav o dijalogu“, rekao je Ljimaj iz Brisela.

On je, komentarišući pisanja medija da su kopredsednici krišom otputovali u Brisel, rekao da je ovo redovan sastanak delegacije i da nema šta da se sakrije nakon glasanja, jer su najavili da će nakon glasanja, platformu i zvanični stav Kosova dostaviti Briselu.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Enver Hodžaj u čudu: Ne znam zašto su Ljimaj i Ahmeti otišli u Brisel"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.