EP: Asmir Kolašinac u poslednjem bacanju osvojio srebrnu medalju!! (VIDEO)

Medalja!

Asmir Kolašinac nije uspeo da odbrani titulu u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u dvorani, ali je na takmičenju u Pragu osvojio srebrnu medalju hicem od 20,90 metara, koji je samo centimetar slabiji od nacionalnog rekorda.

Naš atletičar je pre dve godine u Geteborgu postao prvak, a u prestonici Češke je u finale ušao kao šesti, iza svetskog i evropskog prvaka na otvorenom, Nemca Davida Štorla, dvojice sa novim nacionalnim rekordima i juniorskog evropskog rekordera.

Vodila se velika borba za odličja u izuzetnoj konkurenciji, Kolašinac je prestupio u prve dve serije, u trećoj se probio na treće mesto hicem od 20,47 metara, ali je onda pao na petu poziciju zbog boljih rezultata protivnika.

[adsenseyu1]

Kada se činilo da će ostati bez medalje, jer je imao jedan rezultat od 20,34 uz treći prestup, Kolašinac je u poslednjoj, šestoj seriji bacio kuglu 20,90 metara, samo centimetar manje od nacionalnog rekorda i domogao se srebra.

Zlatna medalja je pripala Štorlu koji je takođe u poslednjoj seriji imao hitac od 21,23 metra, a bronzu je osvojio Čeh Ladislav Prašil sa rezultatom 20,66 metara iz prvog pokušaja.

[adsenseyu1]

View image on Twitter

(Blic)

Budite prvi sa komentarom na članku "EP: Asmir Kolašinac u poslednjem bacanju osvojio srebrnu medalju!! (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.