Farmerke iz Trsta, kupovina u robnoj kući Beograd, i da li nam je nešto falilo?

džins

Foto: vice.com

Nekada je kupovina bila znatno jednostavnija zar ne? Televizori domaće proizvodnje poput Ei Niš su trajali kao da su pravljeni za večnost. A u robnoj kući Beograd uvek je bilo svega što je jednom običnom čoveku zaista i potrebno. I nekako, svi su na kraju uvek bili zadovoljni.

Sećate li se vremena kada se mleko donosilo na kućnu adresu? A čuvenog trouglastog jogurta koji je čuvan u posebnim metalnim korpama da se ne bi desilo da „nestane pod nerazjašnjenim okolnostima“?

[adsenseyu5]

Tu su bile i šetnje robnom kućom Beograd u kojoj je bilo svega što u drugim socijalitičkim zemljama nije moglo ni da se zamisli.

Od nameštaja, preko materijala (jer se tada dosta išlo i kod šnajdera i šnajderki) do bele tehnike, sportske opreme ili bicikala.

Ok, nije bilo baš svega, ali kada je bilo potrebno svi su rado odlazili u Trst u kupovinu. Neke posebne stvari mogle su da se nađu i u čuvenim komisionima.

U životu se zaljubljujemo u samo TRI OSOBE – evo koje i zašto!

A sećate li se mirisa mlevene kafe u super marketima? I sećate li se kakav je to doživljaj bio kada je prvi televizor „došao“ u komšiluk. Da, možda je bilo samo dva kanala ali je okupljanje ljudi oko televizije nekada zaista imalo poseban značaj.

I ako bilo koga danas pitate od prijatelja, svi će vam reći da su baš oni imali prve televizore i prve automobile i prvo sve što možete zamisliti. Ali to nije hvalisanje stvarima kao što je danas.

[adsenseyu1]

To je samo pokazatelj kako se nekada lepo živelo od poštenog rada. I kako je čovek sa svojom platom zaista mogao da živi bezbrižno.

Lepa su bila ta vremena, a i ta kupovina nam je zadavala mnogo manje muka. Možda baš zbog toga što su na neki način svi bili jednaki, što je bilo neko drugo vreme, ono u kome stvari nisu bile važnije od ljudi.

(Skandalozno.rs, Izvor: Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Farmerke iz Trsta, kupovina u robnoj kući Beograd, i da li nam je nešto falilo?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.