“Haradinaju ne odgovara smirivanje situacije, jer je jedan od glavnih kandidata za Hag”

Intervju

Ramuš Haradinaj – foto: Tanjug/AP/ Visar Kryeziu

Premijeru samoproklamovane države Kosovo, Ramušu Haradinaju, ne odgovara smirivanje situacije niti normalizacija odnosa Prištine sa Beogradom jer je jedan od glavnih kandidata za Hag, ocenjuje predsednik organizacije “Ist vest bridž” Jovan Kovačić povodom gotovo svakodnevnih pretnji kosovskog premijera novim merama protiv Srbije, uključujući i današnju najavu “još težih mera”.

Kovačić za Tanjug kaže da Haradinaju nije u interesu da dođe do smirivanja situacije, jer je svestan da bi onda na dnevnom redu bila i druga otvorena pitanja, uključujući istage ratnih zločina i podizanje optužnica Specijalnog suda, te da bi i on u tom slučaju “došao na red vrlo brzo“.

Advertisement

– Haradinaj zato čini sve što je u njegovoj moći da ne dođe do normalizacije odnosa – navodi Kovačić.

Komentariše i Haradinajeva izjavu da se Srbija ne usuđuje da pošalje svoju vojsku na Kosovo i da je “dovoljan jedan američki vojnik”.

– Šta to znači, šta sa tim vojnikom, da taj stane ispred srpske vojske ili da prođe kao Haradinajevi svedoci, pa da okrive Srbe da su to uradili. Odavno govorim Amerikancima da “Bondstil” neće napasti Srbi, nego Albanci, samo je pitanje kad – kaže Kovačić.

Haradinaj je ranije danas rekao da Priština, pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije, može preduzeti i još gore korake

– Videćete kakve, kada se budu dogodile – rekao je on.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "“Haradinaju ne odgovara smirivanje situacije, jer je jedan od glavnih kandidata za Hag”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.