Hašim Tači hoće da vrati Srbiji delove teritorija Zubinog Potoka i Leposavića?

Intervju

Hašim Tači – foto: Reuters

Predsednik Kosova Hašim Tači namerava da pravno obavezujućim sporazumom o normalizaciji odnosa sa Beogradom Srbiji vrati ono što je sam nazvao “poklonom visokog funkcionera SFRJ Aleksandra Leke Rankovića”, odnosno delove opštine Leposavić zajedno sa Leškom, kao i deo teritorije opštine Zubin Potok, piše današnja “Koha ditore”.

Analitičari za taj list ocenjuju da Kosovo “ne treba da ostane talac takvih “poklona” i kažu da Tači, u stvari, time pojašnjava svoju ideju o razmeni teritorija, koju u javnosti nudi kao “korekciju granica”.

Tu ideju je predstavljao tokom javnih nastupa u televizijskim studijima izvan Kosova, ali ne i učešćem u političkim emisijama na Kosovu, navodi “Koha ditore”.

Politički analitičar Imer Muškoljaj je za taj list izjavio kako ovim potezom Tači, u stvari, želi razmenu teritorija, a ne korekciju granice od 430 kilometara, kako govori u javnosti.

Činjenicom da govori o jednom delu teritorije severa Kosova, delovima opština Leposavić i Zubin Potok, Tači govori o razmeni teritorija, dok će zauzvrat dobiti nekoliko sela opštine Preševo, kazao je Muškoljaj.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hašim Tači hoće da vrati Srbiji delove teritorija Zubinog Potoka i Leposavića?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.