Hašim Tači: Kosovo će morati da napravi bolne kompromise sa Srbijom!

KiM

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači – foto: AP

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači priprema teren za „bolne kompromise“, od kojih je jedno autonomija za sever Kosova, tvrde politički analitičari za prištinski list „Koha ditore“.

Tači je, piše ovaj prištinski dnevnik, u pet dana održao tri konferencije za novinare na kojima je govorio o finalnoj fazi dijaloga sa Srbijom, a nakon kratkog, „ali teškog“ sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

Tači je, kako se navodi, bez otkrivanja detalja pomenuo bolne kompromise koje će Priština morati da napravi kako bi postigla konačan sporazum sa Srbijom.

Sa druge strane, navodi „Koha“, politički analitičari tvrde da Tači izjavama koje u poslednje vreme iznosi pokušava da pripremi teren za „bolne kompromise“.

Politički analitičar Imer Muškolaj kazao je da je jedno od mogućih kompromisnih rešenja autonomija za severni deo Kosova koji je većinski naseljen srpskim stanovništvom.

– Predsednik Tači namerno zadržava temu podele na dnevnom redu… Radeći to, on priprema teren za ono što se smatra bolnim kompromisom u pregovorima sa Srbijom, što je, izgleda, autonomija za sever. Kada se to dogodi, on će moći da kaže da je između autonomije i podele, odabrao manje zlo.

U suprotnom, Tači ne bi morao toliko da se bavi mogućnošću podele, odnosno razmene teritorija – naveo je Muškolaj.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hašim Tači: Kosovo će morati da napravi bolne kompromise sa Srbijom!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.