Hašim Tači: Nadležnost srpskih opština se mora preispitati

Intervju

Hašim Tači – foto: Tanjug/AP

Pravna kancelarija kosovskog predsednika zatražila je od Ustavnog suda da rastumači odluku kosovske vlade da u srpskim opštinama povuče iz privatizacije objekte društvenih preduzeća, kojima upravlja kosovska agencija za privatizaciju.

Prema tumačenju iz kancelarije predsedništva, kosovska vlada treba da donosi odluke u skladu sa kosovskim Ustavom i zakonima, prenosi RTS.

Od Ustavnog suda se traži da razjasni slučajeve u kojima nema procedure ili se ne poštuje relevantan postupak, prenose prištinski mediji.

Ranije ovog meseca Srpska lista saopštila je da je imovina društvenih preduzeća na Kosovu i Metohiji u opštinama sa srpskom većinom, preneta u nadležnost tih opština, a na taj način zaustavljena je i njena privatizacija.

„Prenosom imovine zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak srpskog naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama“, istakao je predsednik Srpske liste Goran Rakić u saopštenju za javnost naglašavajući da će ova odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane na KiM, prenosi Tanjug.

Ukazujući da je sam proces privatizacije na Kosovu i Metohiji urađen na pogrešan način, te da je često kritikovan, ne samo od strane srpskih političkih predstavnika već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija, Rakić je ocenio i da je proces privatizacije unazadio ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba već i Albanaca.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hašim Tači: Nadležnost srpskih opština se mora preispitati"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.