Hašim Tači planirao napad na patrijarha Irineja, odustao u poslednjem trenutku nakon upozorenja KFOR-a da će ga uhapsiti?!

patrijarh

Patrijarh Irinej – foto: Beta

Predsednik tzv Republike Kosovo Hašim Tači suočio se sa ozbiljnom pretnjom KFOR-a da će završiti sa lisicama na rukama, ukoliko se patrijarhu Irineju nešto dogodi prilikom njegove posete Kosovu i Metohiji, saznaje Espreso.

Kako saznaje naš portal iz izvora bliskih Prištini, Hašim Tači spremao je sa grupom ekstremista bliskih njemu, koji su inače deo tzv. Vojske Kosova, da izazove incidente tokom posete patrijarha Irineja Kosovu i Metohiji, aprila ove godine.

– Tači je želeo da izazove incidente prilikom posete patrijarha Irineja Kosovu. Time je želeo da isprovocira srpsko stanovništvo i izazove haos na severu i da ROSU naoružan upadne na tu teritoriju i zauzme je – otkriva naš sagovornik.

Prema njegovim rečima KFOR je saznao za ovakve planove i osujetio ih je.

– Jasno su stavili do znanja predsedniku tzv. Kosova da imaju mandat da i njega uhapse i da nikakvu eskalaciju sukoba na Kosovu neće dozvoliti – kaže nam naš sagovornik.

On naglašava da je sve bilo organizovano i da je bukvalno u minut do dvanaest čitava akcija stopirana.

– Naredba za stopiranje svega došla je direktno iz kabineta Hašima Tačija – kaže nam naš sagovornik.

Podsetimo, početkom aprila patrijarh srpski Irinej posetio je Kosovo, Peć, Pećku patrijaršiju (gde je i trebao napad da se izvede), kao i Visoke Dečane i razgovarao sa igumanom Savom Janjićem.

Patrijarh Irinej posetio je Kosovo i, kao i više puta dosad, podsetio da je “Kosovo srpski Jerusalim” i prvi put se javno usprotivio ideji podele Kosova.

– Nikakva podela. Ne mogu da prihvatim da Prizren, gde sam bio više od 15 godina, bude u nekoj drugoj državi, kao ni Pećka patrijaršija, Dečani, Gračanica… To ne može da se prihvati u glavama, a još manje u srcima. Crkva nikada nije promenila stav. Ovde smo i ostaćemo dok nas bude. Neka okupiraju, kao što su uradili, neka je uzmu, ali mi ne smemo da je dajemo.

To je glavno – rekao je Irinej tokom poslednje posete Kosovu.

Čedomir Jovanović: Gde su sada “junaci” koji paradiraju Beogradom, zbog čega danas ne odu na Gazimestan?

Miroslav Lazanski otkriva: Ovo je pravi cilj napada ROSU na sever Kosova!

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hašim Tači planirao napad na patrijarha Irineja, odustao u poslednjem trenutku nakon upozorenja KFOR-a da će ga uhapsiti?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.