Hologramski telefon: Pametna narukvica prikazuje sliku direktno na vašoj ruci! – VIDEO

Tehnologija

Tehnologija napreduje sve brže i brže, a uskoro ćete moći svoj pametni uređaj da koristite dodirujući sopstvenu kožu.

Firma po imenu Sikret, napravila je najnoviji vid pametnih uređaja. “Sikret brejslet” predstavlja pametni uređaj u vidu narukvice, koji će za početak raditi uz pomoć pametnog telefona, ali je cilj da ona u bućnosti radi samostalno, piše Dejli mejl. Dakle, telefon može da bude u džepu, odnosno u blizini, dok ćete komandovati na svojoj koži.

Ovaj uređaj će biti i vodootporan, tako da ćete moći da ga koristite bilo gde. Položajem narukvice možete odlučiti da li želite da se ekran pojavi sa gornje ili donje strane vaše podlaktice.

[adsenseyu1]

Za aktivaciju uređaja potrebno je samo malo protresti rukom levo-desno.

Korisnici će moći da koriste sve funkcije kao i do sad, samo što će umesto ekrana dodirivati sopstvenu kožu. Mali projektor šalje sliku iz narukvice na vašu kožu, a 8 senzora računa gde se nalazi vaš prst u toku dodira i tako šalju povratni signal koji omogućava uređaju da reaguje na dodir.

Narukvica sadrži USB ulaz, merač ubrzanja, “Bluetooth” uređaj kao i uređaj za bežični internet.

Firma Sikret trenutno skuplja sredstva za konačnu realizaciju projekta, a do sada je u projekat uložilo 3263 investitora.

Tržišna cena biće između 379 i 471 evra, a narukvica će biti dostupna u nekoliko različitih boja i u verziji sa 16 ili 32 gigabajta interne memorije.

(skandalozno.rs, kurir)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Hologramski telefon: Pametna narukvica prikazuje sliku direktno na vašoj ruci! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.