Indija: Misteriozno pleme Agori sveštenika proterano zbog svojih jezivih rituala

Prognani sveštenici

Pleme Agori sveštenika iz grada Varanasija u Indiji obavijeno je velom misterije, a zbog priča koje ih prate, narod ih se izuzetno plaši.

Navodno, ovi prognani sveštenici jedu ljudsko meso i žive blizu mesta gde se vrše kremiranja u potrazi sa duhovnim uzdizanjem. Takođe, o njima se priča da piju iz ljudskih lobanja i da odgrizaju glave životinja. Osim toga, oni i izgledaju zastrašujuće jer farbaju svoje llice, a muškarci obično imaju ogromne brade.

Italijanski fotograf Kristijano Ostineli proveo je neko vreme sa njima, u nadi da će otkriti nešto više o načinu života ovih ljudi.

Ono što još više plaši ljude je njihov izgled

– Oni su obavijeni velom misterije i Indijci ih se plaše, kažu da mogu da predvide budućnost, da hodaju na vodi i da bacaju zle kletve – rekao je Kristijano Ostineli.

[adsenseyu1]

Ovi sveštenici koriste kombinaciju marihuane, alkohola i meditacije, koja im pomaže da se potpuno izmeste iz stvarnosti i uzdignu se bliže hindustičkom bogu Šivi.

Bela “šminka” koja njihov izgled čini još strašnijim

Oni žive u blizini mesta gde se vrši kremacija, jer bog Šiva i boginja Kali Ma navodno obitavaju i hrane se onim što drugi ostave.

Agori takođe veruju da će dostići prosvetljenje ako praktikuju bez predrasuda sve ono što drugi smatraju tabuom.

Navodno, pleme Agori onda uzima te ostatke za svoje duhovne obrede, nose leševe, hrane se njima i prave im oltare.Tela se obično kremiraju, a potom se bacaju u reku Gang, ali neka se samo bacaju, bez kremiranja.

Jedu ljude, piju iz lobanja i hodaju goli

Ovi sveštenici veruju da su krv i meso prolazni i da je telo posebno nedosledno. Oni ističu ovu tvrdnju kroz obitavanje na grobljima gde se okružuju smrću i propadanje. Agori izbegavaju da poseduju stvari i obično hodaju goli.

[adsenseyu1]

Ovako se udaljavaju od onoga što vide kao zemaljske zablude i ističu ljudsko telo u svom najčistijem obliku.

Današnje pleme Agori vodi poreklo od puritanca Baba Kinarama iz 17. veka, za kog se priča da je živeo 170 godina.

(blic, foto: profimedia)

Budite prvi sa komentarom na članku "Indija: Misteriozno pleme Agori sveštenika proterano zbog svojih jezivih rituala"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.