Islamska država planira napade biološkim i nuklearnim oružjem u Evropi?!

Ilustracija

foto: Tanjug / AP

Islamska država planira napade biološkim i nuklearnim oružjem u Evropi, smatraju funkcioneri NATO i EU, prenose britanski mediji.

Postoji “opravdana zabrinutost” da ova teroristička grupa pokušava da nabavi supstance koje bi se mogle upotrebiti za pravljenje biološkog, hemijskog i radiološkog oružja, navode mediji.

Zamenik šefa za protivterorizam u Evropskoj komisiji Horhe Berto Silva izjavio je na sajmu bezbednosti i protivterorizma u Londonu da ID pokazuje zainterestovanost da nabavi te supstance, prenosi Indipendent.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Džejmi Šej, zamenik pomoćnika generalnog sekretara za nove bezbednosne pretnje je rekao da NATO “zna da teroristi pokušavaju da pribave ove supstance.”

On je, takođe, upozorio da se IS možda raspada na dve frakcije, jednu koja se bavi zaštitom takozvanog kalifata u Iraku i Siriji i drugu, koja je usredsređena na formiranje terorističkih ćelija za napade na Evropu.

Belgijske vlasti su u međuvremenu saopštile da veruju da je posle napada na Briselu u Evropu poslato još ekstremista ID.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Islamska država planira napade biološkim i nuklearnim oružjem u Evropi?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.