Ivica DAČIĆ: Miloševića nisu mogli da osude, zato su ga i ubili, za šta postoje dokazi

HAG

foto: AP

Lider SPS kaže da su Miloševića otrovali lekovima i da će predložiti advokatima porodice da nešto preduzmu.

Slobodan Milošević je izgubio izbore 24. septembra 2000, na vlast je došao DOS, a 17 godina nakon izbora koji su bili prekretnica u istoriji Srbije, Ivica Dačić, lider SPS za Kurir, tvrdi da je vreme pokazalo da mu DOS nije bio ni do kolena, da je Milošević 11. marta 2006. ubijen u Hagu i da će to i dokazati i osvetiti ga!

[adsenseyu5]

U razgovoru za Kurir Dačić prvo insistira da Milošević tada nije ni izgubio izbore.

– Tu je važno reći da on nije izgubio na izborima, jer Koštunica nije imao više od 50 odsto, već je posle 5. oktobra izborna komisija pod pritiskom poništila izbore na Kosovu. Koštunica je tako dobio jedva nešto preko 50 odsto. Jednostavno, oni nisu hteli ili smeli u drugi krug. To je bila unapred smišljena akcija. Da li bi Sloba izgubio u drugom krugu, ostaje pitanje, ali u prvom sigurno nije izgubio. Neka narod danas sam oceni te događaje – kaže Dačić.

Predsednik SPS i šef diplomatije navodi da je sada jasno da Srbiju nisu napadali zbog Slobodana Miloševića, te da se pokazalo da je cela ta fama oko njega bila prevara.

– Mislim da je sada jasno, da i pored grešaka koje je pravio, Milošević nije bio razlog zašto napadaju Srbiju, zato što iste teme i pritiske imamo i danas. Ali tada se stvorilo takvo mišljenje da je potrebno samo skinuti Miloševića i sve će biti super. Pokazalo se da je to bila velika prevara, propuštena prilika za napredak Srbije i izneverena očekivanja stotina hiljada ljudi koji su u to verovali – navodi lider SPS i dodaje:

– Pokazalo se posle svega da mu dosovci nisu bili ni do kolena.

On još ističe da će tragedija – izručenje Miloševića Hagu, i to na Vidovdan, ostati ubeležena u srpskoj istoriji, kao i da je suđenje Miloševiću pred Tribunalom u stvari bilo suđenje celom srpskom narodu.

[adsenseyu1]

– Velika je tragedija što je predsednik jedne zemlje izručen Haškom tribunalu, i to na Vidovdan. To će ostati zabeleženo u našoj istoriji. Nije tragedija što je pao, to je možda i korisno, ali njegovo suđenje je bilo suđenje Srbiji i srpskom narodu. I nisu mogli da ga osude. To je najvažnije. Zato su ga i ubili pogrešnim lekovima, za šta postoje dokazi – tvrdi Dačić.

Na pitanje da li može da se traži pravda pred međunarodnim institucijama, pošto već tvrdi da ima dokaze da je Milošević ubijen, njegov naslednik na čelu stranke kaže:

– Sad je kasno, ali možda bi trebalo… Ali ne vlast, nego pravni zastupnici Miloševića. Govorio sam to više puta, ali postaviću to pitanje advokatima da vidimo šta može da se uradi.

Teroristi UBILI ruskog GENERALA, očekuje se žestok odgovor Moskve!

Podsetimo, nakon predsedničkih izbora (uporedo bili održani i parlamentarni i lokalni) i pobede opozicije, dotad vladajući SPS i Slobodan Milošević nisu želeli da prihvate poraz, što je rezultiralo postizbornom krizom u zemlji.

Dačić tvrdi i da su dosovci, pošto su osvojili vlast 2000, nudili Miloševiću, koga su smatrali simbolom opšteg stradanja zemlje, da ode u Rusiju.

– Dosovci su mu nudili da ode u Rusiju, ali on nije hteo, nije hteo da beži iz zemlje – otkrio je lider SPS.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Jelena Velinović)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ivica DAČIĆ: Miloševića nisu mogli da osude, zato su ga i ubili, za šta postoje dokazi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.