Ivica Dačić odgovorio na izjavu Veseljija: To je dokaz pomračenja svesti u Prištini

Intervju

Ivica Dačić – foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Poziv Kadrija Veseljija da se Crna Gora i Makedonija udruže se Kosovom da se bore protiv Srbije, potvrda je pomračenja svesti u Prištini, kaže šef diplomatije Ivica Dačić i poručuje da je jaka i složna Srbija najveća brana svim njenim neprijateljima.

„Ceo svet je protiv anticivilizacijskih taksi, čak i oni koji su ih stvorili, a oni već smišljaju nove ludačke projekte koji prete da destabilizuju ne samo region, već i čitavu Evropu“, rekao je Dačić za Tanjug.

Kako kaže, u 21. veku biti protiv slobodne trgovine i uvoditi takse od 100 odsto, pa još i praviti saveze za rat protiv Srbije, mogu samo poremećeni umovi.

Odgovor Srbije mora biti u jedinstvu, dijalog i kompromis da, ali ucene i pretnje ne prihvatamo i čvrsto odbijamo. Jaka i složna Srbija je najveća brana svim našim neprijateljima“, poručio je Dačić.

Dačić je reagovao na izjavu predsednika vladajuće DPK i predsednika parlamenta Kadrija Veseljija, koji se protivi rekonstrukciji vlade u kojoj ne bi bio Ramuš Haradinaj, kao i pritiscima koji se na aktuelnog premijera privremenih prištinskih institucija vrše zato što ne želi da ukine takse nametnute na proizvode iz Srbije.

„Rekao sam, nemojte vršiti pritisak na Ramuša (Haradinaja), ja sam predlagač te mere. Nismo mi ovde da njega nadmudrimo, nego smo tu zajedno sa premijerom da budemo što jači, mi smo protiv Aleksandra Vučića“, rekao je Veselji sinoć u emisiji „Rubikon“ na KTV.

Kako je rekao, vlada nikada neće pasti zbog zahteva Srbije i zbog taksi.

Haradinaj je zabrinut, ali ne mislim da je populista“, rekao je Veselji i dodao da je ono o čemu govori, jeste da Priština treba da sluša SAD koje žele da zaustave ruski uticaj na Balkanu, preneo je Tanjug.

„Makedonija i Crna Gora su u NATO-u, mi nismo, hajde da se svi okupimo protiv Srbije“, rekao je Veselji.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ivica Dačić odgovorio na izjavu Veseljija: To je dokaz pomračenja svesti u Prištini"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.