Ivica Dačić oštro: Štrahe i Kurc su prevarili Srbe, neću im to zaboraviti

Intervju

Ivica Dačić – foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić nije krio zadovoljstvo današnjom velikom diplomatskom pobedom Srbije u Dubaiju posle glasanja na Generalnoj skupštini Interpola na kojoj je zahtev tzv. države Kosovo da bude primljeno u članstvo glatko odbijen!

Dačić nije krio zadovoljstvo, ali ni štedeo reči na temu onoga što se događalo u Dubaiju i ono što je Priština tamo činila ne libeći se da uradi sve i svašta ne bi li izvršila pritisak na članice da glasaju u njenu korist.

Vučić je skroman, ali ja neću biti skroman, ovo je velika pobeda Srbije i srpskog naroda! Ovo je pokazatelj da se na silu ne može ništa, da se bez dogovora sa Srbijom više ne može, a silom su pokušali da uđu i u Unesko, i u Interpol, protivno svim međunarodnim pravilima…

… Lepo sam im rekao, nemojte da se prijavljujete, nemojte da se brukate, nemojte doživećete debakl… Hteo sam da ih zaštitim od te sramote! – rekao je Dačić dodajući da nek sad objasne svom narodu gde je tih 116 zemalja koje ih podržavaju. Interpol inače ima 192 članice…

– Gde je tih 116 zemalja o kojima priča Priština da su priznale tzv. nezavisno Kosovo – kazao je šef srpske diplomatije i dodao da se sad vidi ko je govorio istinu o ko je lagao.

– Falilo im je 36 glasova, samo 36 glasova… Nije im ni Kurc pomogao… A Kurc i Tači su već slavili… A tako su i prošli, s kim su slavili, tako su i prošli… Preko koga ste hteli u Interpol, tako ste i prošli…

– I da kažem tim takozvanim velikim prijateljima… i tom Štraheu! Ti si slagao i prevario Srbe, ni Kurc nije bolji, on je gori! Možda će Vučić da im zaboravi, ali ja neću!

– Ovo je ubedljiva, ubedljiva pobeda…može predsednik da se ljuti na mene…ali to je velika pobeda… I Vučić kaže mi smo mala zemlja… Ko to kaže, ko to laže… – produžio je Dačić naglašavajući da je pobeda Srbije ogromna kad se uzme u obzir koje smo sve velike sile imali protiv sebe, koliko lobiranja u korist Prištine i koliko je sve to silnim parama plaćeno da tzv. Kosovo uđe u Interpol.

Dačić se na kraju zahvalio svim članicama Interpola koje su glasale protiv prijema tzv. Kosova u članstvo, ali i čestitao čitavom Ministarstvu spoljnih poslova na sjajnom radu i na kraju čestitao svim građanima Srbije na pobedi.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

1 komentar na "Ivica Dačić oštro: Štrahe i Kurc su prevarili Srbe, neću im to zaboraviti"

  1. Svaka Cast Srbijo vi znate kajko se to radi i pobeguje koruptirane clanice interpola mozde treba dati malo savet vasim bracama politicke kilave elite u Makedoniji objasnite im kako se brani i cuva svoe na svoemu i da nisto ne moze silom i protiv zakona

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.