Ivica Dačić: Srbija NE MOŽE da trguje Kosovom i Metohijom zarad ulaska u Evropsku uniju!

Intervju

Ivica Dačić – foto: Reuters

Lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić rekao je danas u Smederevskoj Palanci da Srbija ne može da trguje Kosovom i Metohijom.

– Mi ne možemo da dozvolimo da Srbija radi ulaska u EU izda svoje nacionalne i državne interese, ne možemo da trgujemo Kosovom i Metohijom – rekao je Dačić i ponovio da predsednika Srbije Aleksandra Vučića lažu iz Evrope, međunarodne zajednice, u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Dačić ističe da je protiv ratova sa bilo kim i da Srbija treba da živi i napreduje, ali da se mora voditi mudra i čvrsta politika, te da se sa Srbijom ne može voditi politika u kojoj se postavljaju uslovi.

– Jedno je sigurno, naša koalicija, mi nismo nikada bili izdajnici ove države i naroda. Mi ćemo sve dati za Srbiju, ali Srbiju ni za šta na svetu nećemo dati – rekao je Dačić na konvenciji koalicije SPS-JS pred lokalne izbore u Smederevskoj Palanci, koji će biti održani 25. marta.

Prema njegovim rečima, Srbija, zbog svojih interesa, mora da ima dobre odnose sa svima u svetu, ali da se zbog ulaska u EU ne mogu okrenuti leđa i napasti Rusija ili Kinu. Istakao je da koalicija SPS-JS nikada neće okrenuti leđa Republici Srpskoj, jer su je socijalisti i stvorili, i dodao da je Dejtonski sporazum najveći spomenik Slobodanu Miloševiću.

– Pre njega, pre nas, nije postojao nikada nijedan državni entitet Srba preko Drine i zato mi moramo da ga odbranimo i branićemo ga od pokušaja da ga unište – rekao je Dačić.

 Dok su socijalisti vladali, fabrike su radile

Kada su socijalisti vodili glavnu reč u ovoj državi, sve velike fabrike u Smederevskoj Palanci su radile i tako je bilo i u vreme rata i sankcija, kazao je danas lider SPS Ivica Dačić.

Te fabrike, naglasio je on, i danas bi mogle da funkcionišu da nije bilo privatizacija u toj opštini koja je, kaže, bila “obična pljačka”.

– Opljačkani su građani, radnici, država, ljudi su ostali bez posla. Ja vam kažem odgovorno danas da za Fabriku vagona ima posla u našim prijateljskim zemljama, koje nam nude da izrađujemo vagone za njih. Ja ću da pomognem koliko mogu u svemu – poručio je Dačić građanima na konvenciji koalicije SPS-JS pred lokalne izbore u Smederevskoj Palanci, koji će biti održani 25. marta.

Navodeći da su najveće ekonomske perspektive ovog grada poljoprivreda, termalni izvori, mineralne vode, na osnovu čega je moguće razvijati banjski turizam, Dačić je rekao da ne bi odustajao od industrije, te da bi trebalo otvoriti nove fabrike i revitalizovao one koje su bile uspešne, ali su propale.

On je pozvao žitelje Smederevske Palanke da izađu na izbore 25. marta i glasaju za listu SPS-JS, hrabro i odlučno, kao što i on, navodi, vodi spoljnu politiku Srbije.

– Da bih nastavio tako da radim, potrebna mi je vaša podrška. Koliko smo jaki, koliko imamo glasova, toliko su čvrsti naši stavovi – kazao je Dačić i naveo da ta koalicija ima svoju listu, koja se razlikuje od drugih, te da svako ko “voli njihovu listu” treba da glasa za tu koaliciju.

Koalicija SPS-JS bori se protiv bele kuge

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kazao je da se koalicija SPS-JS bori protiv bele kuge, pomažu ženama koje rađaju decu, te da će morati da izvrše rebalans budžeta u Smederevskoj Palanci, kako bi žene koje ne rade, a imaju decu, imale ista prava kao i one koje su zaposlene.

On kaže da su jedina koalicija koja se nikada nije posvađala i koja hoće da i u svakom selu postoji dom kulture, sportski teren, te da se svi sportovi finansiraju iz budžeta grada.

Marković je naglasio da je bio u poseti u Turskoj, te da će jednu tursku fabriku za proizvodnju čarapa dovesti u Jagodinu, a fabriku za proizvodnju vrata u Smederevsku Palanku.

Naveo je da Srbija ima sve veće poštovanje u međunarodnoj zajednici, te da je to zahvaljujući šefu njihove koalicije Ivici Dačiću, koji uživa poštovanje svuda u svetu.

– Gde god da ode Ivica Dačić, u povratku, nešto se lepo desi Srbiji tako da i danas je došao u Smederevsku Palanku i kada se vrati u Beograd radiće za Smederevsku Palanku – kazao je Marković.

On je naveo da njihova koalicija ima najbolji program i za selo i za poljoprivrednog proizvođača i da će se boriti da se manje poljoprivrednih proizvoda uvozi u Srbiju, a da proizvodi koji se proizvode u Srbiji imaju prioritet i u marketima i na pijacama.

Nosilac liste SPS-JS za izbore u Smederevskoj Palanci Periša Jovanović istakao je da su najveći problemi Palanke mali natalitet, visoka prosečna starost stanovništva, odlazak mladog sveta, jer u tom gradu ne vidi perspektivu, te da je potrebno otvoriti nova radna mesta kako bi se zadržao mladi svet.

– Ako ne zadržimo mlad svet, mi ćemo biti jedan veliki starački dom – kazao je Jovanović.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ivica Dačić: Srbija NE MOŽE da trguje Kosovom i Metohijom zarad ulaska u Evropsku uniju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.