Ivica Dačić: Vučić je previše tolerantan, treba da povuče potpis sa Briselskog sporazuma!

Intervju

Ivica Dačić – foto: Reuters

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “previše tolerantan” u vezi sa sprovođenjem sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i dodao da bi on zbog toga povukao svoj potpis sa Briselskog sporazuma.

“Ja sam potpisao Briselski sporazum i ja bih povukao potpis zbog neformiranja Zajednice srpskih opština i time bismo se vratili na staro stanje, što znači povratak srpskih institucija”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Palati “Srbija” posle sastanka s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Alžira Abdelkaderom Mesaelom.

Šef srpske diplomatije je ipak rekao da će Srbija uložiti maksimalne napore za postizanje kompromisnog rešenja u vezi s Kosovom.

“U eri lažnih vesti više se ne zna o čemu se pregovara i da li ima rokova”, rekao je Dačić i dodao da ne želi da daje izjave koje mogu da odmognu Vučiću, ali da smatra da je predsednik “previše tolerantan” u vezi s pitanjem Zajednice srpskih opština.

“Mnogo će njima biti teško sa ovakvim Vučićem koji je razočaran”, kazao je šef srpske diplomatije.

Upitan nedavnoj najavi navodno nemačkog plana za Kosovo, Dačić je ponovio da je to “čista izmišljotina”.

Dačić je ocenio i da je sama činjenica da se dijalog odvija “možda najvidljivija pozitivna strana”, istakavši da Srbija neće ići “ispod onoga što je obaveza svih država, a to su nacionalni interesi”.

Srpski ministar je kazao da to što Evropska unija pomaže Albancima zapravo odmaže sama sebi jer je to, kako je naveo, faktor nestabilnosti.

“Kosovo manipuliše time što kaže da države koje su muslimanske treba da priznaju nezavisnost Kosova, a onda tvrde da će otvoriti ambasadu u Jerusalimu ako Izrael prizna nezavisnost Kosova, što je suprotno svim muslimanskim stavovima…

Tu nema principijelnosti”, izjavio je Dačić.

Njegov gost je rekao da Alžir, uprkos pritiscima, nije priznao nezavisnost Kosova i da je “uvek na strani teritorijalnog integriteta Srbije”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ivica Dačić: Vučić je previše tolerantan, treba da povuče potpis sa Briselskog sporazuma!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.