Kadri Veselji: Hašim Tači je lažni patriota, danas je izveo manipulativnu i opasnu akciju!

Intervju

Kadri Veselji – foto: AP

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je danas, povodom odlaska Hašima Tačija na Gazivode, da se sever Kosova ne brani “lažnim patriotskim demonstracijama”.

Veselji je, kako prenosi “Gazetaekspres“, rekao da se takve “manipulativne i opasne akcije” moraju završiti.

Prištinski portal napominje da je Veselji ovo objavio na Fesjbuku posle odlaska Tačija na sever Kosova i protesta Samoopredeljenja u Prištini.

– Danas Kosovo ništa nije dobilo. Danas je izgubilo svoje građane, povređeno je njihovo poverenje u državu Kosovo. Danas su pobedili inat i političke manipulacije. Jedna stvar treba da bude jasna svakome: Kosovo, njegov suverenitet, teritorijalni integritet, granice, sever, ne brane se lažnim patriotskim demonstracijama – napisao je Veselji.

Veselji je naveo da postoji samo jedan način za zaštitu “dostojanstva građana i države Kosovo – da budemo ujedinjeni protiv Srbije“, dodajući da ostali putevi vode ka neuspehu.

U međuvremenu, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je izjavio da su se specijalne jedinice ROSU povukle sa severa Kosova i Metohije i da je Beograd dobio izvinjenje od pojedinih zapadnih ambasada, koje su ranije tvrdile da ROSU nisu ni bile prisutne na severu KiM.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Kadri Veselji: Hašim Tači je lažni patriota, danas je izveo manipulativnu i opasnu akciju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.