Kadri Veselji: Nećemo dozvoliti ‘bosnizaciju’ ni podelu Kosova

Intervju

Kadri Veselji – foto: AP

Predsedavajući kosovske skupštine i lider DPK Kadri Veselji izjavio je, povodom hapšenja Marka Đurića, da niko ne može da dođe na Kosovo i provocira izjavama.

Dodao je i da neće dozvoliti “bosnizaciju” ili podelu Kosova.

Veselji je u intervjuu za agenciju Kosova preš rekao da “snažno podržava akciju hapšenja Marka Đurića, jer je bez dozvole ušao na teritoriju Kosova” i visoko je ocenio policijsku operaciju, rekavši da je to “najprofesionalnija policija, koja je uprkos riziku obavila posao, ne povredivši nikoga”, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Navodi se da je Veselji izneo tvrdnju da je došlo do “neodgovornog ponašanja srpskih institucija”, dodajući da je “nerealna ideja Srba da od Kosova naprave drugu Bosnu, pokušavajući da bez saglasnosti kosovskih institucija uspostave Asocijaciju (Zajednicu srpskih opštinaZSO)”.

Redžep Erdogan: Priznali smo Kosovo odmah posle Amerike, a ti tako!

“Nikad nećemo to dozvoliti, vrlo sam jasan u tom pogledu… Ali neka se razočaraju, istovremeno neka i polude oni koji misle da će moći da grade paralelizam ili da će moći da nametnu odluke Kosovu izvan institucija Kosova. To važi i za Srpsku listu i za opoziciju”, rekao je Veselji.

On je dodao da će “Asocijacija (ZSO) biti formirana, ali po zakonima i ustavu Kosova”.

Lider DPK je govorio i o deportaciji turskih državljanja, navodeći da se “tako nešto više nikada neće ponoviti”.

Fatmir Ljimaj oštro odgovorio Erdoganu: Kosovo nije ničiji vazal, ne možete da smenjujete Haradinaja!

“Ovo pitanje mora da se razjasni i svako ko je umešan moraće da snosi odgovornost”, izjavio je Veselji i dodao da, kada bi ministar spoljnih poslova bio iz redova DPK, ministar “bio smenjen za dva minuta”.

Veselji je rekao da je bio “postiđen načinom privođenja i deportacije turskih državljana za Tursku” i da je “tražio izvinjenje članovima porodice privođenih”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

1 komentar na "Kadri Veselji: Nećemo dozvoliti ‘bosnizaciju’ ni podelu Kosova"

  1. Ovaj Veselji (očigledno) nekom NATO glavešini puši *** pa je ovako prepotentan!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.