Karl Krušelnicki: NESTANCI brodova i aviona u BERMUDSKOM trouglu su potpuno logični

Atlantida

foto: Printscreen

Legendarni Bermudski trougao nalazi se u severnom delu Atlantika, između Floride, Portorika i Bermudskih ostrva, a poznat je kao mesto gde misteriozno nestaju brodovi i avioni.

U proteklih 100 godina navodno je progutao 1.000 ljudskih života, 20 aviona i 50 brodova. Sajt news.com.au navodi da u toj oblasti nestane u proseku pet aviona godišnje.

Osobene formacije oblaka i ogromni podvodni krateri koji izbacuju metan uzroci su nekadašnjeg nestajanja brodova, objašnjavaju naučnici.

[adsenseyu5]

Doduše, i dalje postoji popriličan broj onih koji nestanke pripisuju zagonetnim morskim stvorenjima, vanzemaljcima i proždrljivim vremenskim rupama.

U intervjuu portalu news.com.au, fizičar i naučni novinar Karl Krušelnicki događaje vraća u okvire logike i statistike.

Ovo je pet mesta koje pružaju više ZAGONETKI nego slavni Bermudski trougao – VIDEO

On tvrdi da je legenda o Bermudskom trouglu, poznatom i kao Đavolji trougao, ipak samo legenda i ukazuje na to da u tom delu Atlantskog okeana ne tone više brodova i ne nestaje više aviona nego u drugim oblastima u kojima je pomorski saobraćaj jednako učestao. Zbog položaja Bermuskog trougla, blizu ekvatora i pored jedne od najbogatijih država sveta, SAD, tuda prolazi veliki broj brodova i aviona, objašnjava Krušelnicki.

Logično je da tamo gde je gust saobraćaj ima i više nesreća. Izraženo u procentima, u Bermudskom trouglu nema više nesreća nego u drugim svetskim morima. Osim toga, ljudski faktor je u prošlosti takođe često uzrokovao nesreće.

Da li je mit nastao samo zahvaljujući bujnoj mašti pseudonaučnika? Ne sasvim.

Još je Kristifor Kolumbo navodno pričao da mu je kompas u toj oblasti poludeo. Mit je, međutim, dobio zamah tek nakon što je petog decembra 1945. pet američkih bombardera “Avenger” sa 14 članova posade (tzv. Let 19) zalutalo i nestalo bez traga dok su nadletali zapadni Atlantik. Nestao je i spasilački avion koji ih je tražio. U to vreme je duvao jak vetar i bila je plima. Područje je inače poznato po dubokom i uzburkanom moru.

[adsenseyu1]

Kada je 1974. objavljen bestseler “Bermudski trougaoČarlsa Berlica, mit je definitivno ukorenjen u kolektivnom sećanju.

Karl Krušelnicki nije prvi naučnik koji vraća događaje u vezi sa Bermudskim trouglom u sferu nauke. Još 1975, godinu dana posle objavljivanja Berlicove knjige, Lorens Dejvid Kuše objavio je knjigu u kojoj analizira statističke podatke kompanija koje osiguravaju brodove protiv nesreća.

OTKRIĆE KOJE MENJA SVE! Rešenje misterije Bermudskog trougla i Atlantide nalazi se u OVOME – VIDEO

Poput Krušinskog, došao je do zaključka da u Bermudskom trouglu nema više nesreća nego u drugim oblastima.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs/weather.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Karl Krušelnicki: NESTANCI brodova i aviona u BERMUDSKOM trouglu su potpuno logični"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.