KFOR tvrdi: Na Gazivodama nisu bile ROSU, već tim za zaštitu predsednika Hašima Tačija!

Komandant KFOR-a

Salvatore Kuoči – foto: [email protected]_KFOR

Portparol KFOR-a Vićenco Graso izjavio je za Insajder da prema informacijama kojima KFOR za sada raspolaže, jedinice ROSU nisu bile na severu Kosova.

Na Gazivodama, u Zubinom Potoku jeste bila kosovska policija, tačnije bio je prisutan tim za zaštitu predsednika Hašima Tačija, koji je obilazio tu oblast“, rekao je Graso.

On kaže da KFOR još istražuje šta se desilo, ali informacije koje su do sada prikupili pokazuju da ROSU, odnosno specijalne jedinice kosovske policije, nisu bile na severu.

On takođe navodi da KFOR nije bio informisan o tome da postoji plan da specijalne jedinice idu na sever, a na pitanje da li su dužni da o tome obaveste KFOR, Graso kaže da jesu.

Na pitanje da li je poseta predsednika Tačija severnom delu Kosova takođe morala biti najavljena, Graso kaže samo da nisu ranije bili o tome obavešteni.

„Ponavljam međutim, da prema informacijama koje za sada imamo, specijalne jedinice nisu bile na severu. Ali i dalje se prikupljaju informacije“, rekao je portparol KFOR-a.

Zbog današnje posete kosovskog predsednika Hašima Tačija jezeru Gazivode, Vojska Srbije stavljena je u stanje najveće vojne pripravnosti.

KOSOVO: Specijalci ROSU zauzeli su danas veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode!

Predsednik Vučić podigao borbenu gotovost Vojske Srbije na najviši stepen!

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Insajder)

Budite prvi sa komentarom na članku "KFOR tvrdi: Na Gazivodama nisu bile ROSU, već tim za zaštitu predsednika Hašima Tačija!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.