KLJUČNI trenutak posete: Ovo je jedini momenat kada su Vučić i Putin razgovarali sami, oči u oči

Susret

Putin i Vučić u Beogradu – foto: Tanjug/AP

Poseta Vladimira Vladimiroviča Putina Srbiji je iza nas, a posledice dolaska ruskog predsednika kod domaćina i srpskog kolege Aleksandra Vučića, njihovih govora, poruka i potpisanih sporazuma još uvek su predmet analize.

Međutim, ono što je sigurno je da je najinteresantniji deo njihovog razgovora obavljen na samom početku dana, tik posle Putinovog sletanja na beogradski aerodrom “Nikola Tesla“.

Kako kaže i diplomata Zoran Milivojević za Telegraf.rs, u pitanju je jedini trenutak koji su dvojica državnika proveli nasamo u automobilu na putu od aerodroma do Groblja oslobodilaca Beograda.

– U tih dvadesetak minuta vožnje bili su jedino u prilici da obave tet-a-tet komunikaciju. Olakšavajuća stvar je u tome što predsednik Vučić govori ruski, kao i to što su oni i ranije vodili tu vrstu lične komunikacije – objasnio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, taj kratki susret dvojice predsednika od suštinske je važnosti za ono što Srbiju očekuje u budućnosti.

foto: Tanjug/AP

– Uveren sam da je bilo reči o situaciji na Kosovu i Metohiji, šta je moguće i u kojim okolnostima ubuduće uraditi – zaključio je diplomata.

Inače, posle tog kratkog razgovora koji je započeo Vučićevim i Putinovim ulaskom u automobil, što su i zabeležile kamere, usledili su sastanak delegacija Srbije i Rusije u užem i širem sastavu, potpisivanje bilateralnih dokumenata, dodela ordena Aleksandra Nevskog, kao i obilazak Hrama Svetog Save na Vračaru.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "KLJUČNI trenutak posete: Ovo je jedini momenat kada su Vučić i Putin razgovarali sami, oči u oči"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.