Kočo Danaj: Došlo je vreme za ujedinjenje Albanaca! – VIDEO

"Vreme je za ujedinjenje Albanaca"

Albanski političar, lider Liste za prirodnu (veliku) Albaniju Kočo Danaj, tvrdi da iza rata u Kumanovu , u naseljima u kojima žive Albanci, stoji vlast i smatra da je došlo vreme za ujedinjenje Albanaca.

Analizirajući najnovija događanja u Kumanovu, opštini na severu Makedonije, tvorac Platforme za prirodnu Albaniju, za albanski Sot kaže da iza svega stoji premijer Nikola Gruevski koga on naziva fašistom i poredi ga sa Hitlerom.

Danaj traži veće angažovanje albanskih političara ne samo iz Tirane već i iz Prištine, Skoplja i Ulcinja kako bi bio zaustavljen kako kaže, plan Gruevskog. Izrazivši nepoverenje prema albanskim političarima, za koje smatra da su odani Gruevskom, Danaj tvrdi da će stranci podržati bilo kakvo rešenje koje Albanci sami za sebe budu izabrali.

Podseća da je ranije najavio nerede u Makedoniji i tvrdi da nije slučajno da su se oni dogodili baš juče na Dan pobede nad fašizmom.

[adsenseyu4]

“Radi se o tome da je danas, 9. maj, 70 godišnjica pobede nad fašizmom, dakle, pobeda nad diktatorom Hitlerom, pravi trenutak da Evropska unija, demokratske vlade u regionu, albanska vlada u Tirani, na Kosovu i Albanci u Makedoniji konačno shvate da iako se danas slavi 70-ogodišnjica pobede nad fašizmom, u današnjoj Makedoniji cveta fašizam u njegovom najčistijem, najneskrivenijem obliku”, naveo je Danaj.

One koji podržavaju aktuelnu vladu Gruevskog, Danaj smatra saradnicima fašizma i antialbancima i dodaje da Albanci imaju sva prava da upotrebe sva sredstva za rušenje Gruevskog sa vlasti”.Ukoliko u Briselu ima ljudi, političara koji se sa tim ne slažu onda treba da im ukažemo na to da su saradnici fašizma , kazao je.

Upitan šta predviđa da će se događati u narednom periodu, Danaj kaže da očekuje pogoršanje situacije u Makedoniji, te da Gruevskog očekuje krvavi kraj . To se, kaže, dogodilo svima koji su delovali protiv Albanaca.

Danaj vidi samo jedno rešenje za Albance u Makedoniji – ujedinjenje.

[adsenseyu4]

“To je jedini način za spas Albanaca od makedonskog šovinizma i fašizma.. Nikola Gruevski i Zoran Zaev (lider SDSM-a, opozicione partije) se razlikuju po brutalnosti ali se ne razlikuju po njihovom stavu prema Albancima. Obojica su pođednako šovinisti, fašisti, neprijatelji, i imaju jednaku taktiku” , naveo je.

On zamera albanskim političarima u Skoplju da su na aktuelna događanja reagovali, kako kaže, vrlo mlako .”Oni ne bi smeli da čekaju da bude ubijeno još nekoliko Albanaca, da Gruevski svojom vojnom mašinerijom napravi potpuni masakr , kaže Dajan.

On smatra i da pre stranaca treba da govore Albanci, a oni danas imaju samo jedan put, da se konačno odvoje od Makedonije.Nema drugog puta.

Stranci će prihvatiti svako rešenje koje izaberu samo Albanci. Albanci, a ne albanski političari, saradnici Gruevskog , naveo je Danaj.

(tanjug)

2 komentara na "Kočo Danaj: Došlo je vreme za ujedinjenje Albanaca! – VIDEO"

  1. Ovaj je izgleda dobio zeleno svjetlo od “nekoga” sa Zapada da pocne, ne vidim drugo objasnjenje, a da ima imalo logike. Naravno, glupo je od strane bilo kojeg medija prenositi njegovo obrazlaganje i tumacenje istorije, svakako je svima koji koriste srpski jezik i njegove ostale varijacije, te mogu ovo da procitaju, jasno bar tih nekoliko osnovnih lekcija istorije, da znaju ko je bio fašista, a Hitler sigurno nije, Musolini i njegovi šiptari, makedonske teroristicke organizacije koje su saradjivale sa ustašama, te se borile za rušenje Jugoslavije, Albanija jeste, mada ne sva plemena, bilo je i onih sto su pod uticajem Moskve borili se protiv fašizma, …otprilike je mnogo toga istinitog rekao, samo je zamjenio uloge, fašistima je nazvao one koji su se protiv istog borili, a sebe i ostale fašiste svrstao na antifašiste i još pozvao sve na Zapadu koji podržavaju fašizam da im pomognu u terorističkim aktivnostima u Makedoniji i regionu. Razumijem slobodu medija, ali prenositi ovakve nebuloze tamo nekog nazovi politicara je isto sto i bez razloga siriti strah u narodu, kakvo stradanje albanaca, teroristi su teroristi, oni nemaju ni drzavu ni naciju ni ime ni porijeklo, kako onaj u Zvorniku, tako i oni u Madridu ili Kumanovu, stanovnici Kumanova su se odmah ogradili od terorista i čak šta više pomogli snagama bezbjednosti na otklanjanju prijetnji sigurnosti. Svaka im čast, da je tako i medju muslimanima u BiH, kao i Raškoj, ne bi bilo nikakvog razloga za strah nikome na ovim prostorima.

  2. kad srbi dobiju zeleno svetlo iz rusije nestaće sve što poseća na veliku albaniju

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.