LAZANSKI: Amerikanci imaju presudnu reč kad je u pitanju Kosovo

komentator

Foto: printscreen/youtube

Miroslav Lazanski, pisac, novinar i vojno-politički komentator i Danica Marinković, nekadašnji istražni sudija sa Kosova i Metohije, gostovali su u “Jutarnjem programu TV Hepi” i poručili da je kosovski problem eskalirao 1999. godine ratom koji je protivan međunarodnom pravu.

Lazanski smatra da je prostor Drenice leglo albanskih terorista.

– Pre svega, to je prostor Drenice, tu je blizu i selo Gornje Prekaze gde je bio Adem Jašari. Ja sam tamo boravio, znam taj kraj jako dobro. U toj Drenici smo mi imali pobunu 1946. godine, kad su dve divizije KNOJ to rešavale. Albanci su imali pobunu 1968. godine i pucali su na kasarne JNA i na policiju, još dok je Tito bio živ. To je leglo, najekstremniji deo Kosova: Drenica, Srbica i okolna sela. Taj zaseok 12 kuća, ja sam tamo boravio u gostima jedno veče kod Srba, to je strašno – ispričao je Lazanski.

– Prva teroristička banda je drenička, tu je počela pobuna OVK – saglasna je Danica Marinković.

Vojno-politički komentator je dodao da je “to deo gde srpska policija posle II svetskog rata nikad nije ni ulazila”.

– Tu su ljudi koji nisu plaćali ni porez, ni struju, ni vodu, ništa – kaže Lazanski.

On podseća koga jedino Albanci slušaju.

– Amerikanci imaju presudnu reč kad je u pitanju Kosovo. Ovi u Prištini ne slušaju ni EU, ni Nemce, ni Francuze, slušaju samo ono što im Vašington naredi – jasan je Lazanski i dodaje da Kosovo nije završena prica, čim se razgovara, naglašavajući da je to uspeh Srbije.

Pogledajte kako predsednici Rusije i Kine peku palačinke! – VIDEO

Lazanski je istakao da je priznavanje kosovske kvazi nezavisnosti nastavak kršenja međunarodnog prava koje je započelo agresijom NATO pakta na SRJ.

– Niko ne postavlja pitanje da je kosovski problem eskalirao 1999. godine ratom koji je protivan međunarodnom pravu. Priznavanje kosovske kvazi nezavisnost je nastavak kršenja međunarodnog prava koje je zgaženo agresijom NATO protiv SRJ 1999. godine u martu mesecu – tvrdi Lazanski.

(Skandalozno.rs/Izvor: Mediji)

Budite prvi sa komentarom na članku "LAZANSKI: Amerikanci imaju presudnu reč kad je u pitanju Kosovo"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.