LAZANSKI: Opasnost od povratnika sa ratišta u Siriji za za Bih, Makedoniju pa i Rašku

analitičar

Foto: Printscreen/instagram

Odgovornos za bezbednost na Kosovu i Metohiji je na pripadnicima Kfora, rekao je za RTS vojno-politički komentator “Politike” Miroslav Lazanski, komentarišući nedavno hapšenje šestočlane grupe džihadista na Kosovu pod sumnjom da su planirali napade u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici.

Opasnost od povratnika sa ratišta iz Sirije koji su se borili na strani takozvane Islamske države postoji ali ona nije vezana samo za teritoriju južne srpske pokrajine, rekao je Miroslav Lazanski gostujući u Dnevniku RTS-a.

“Ta opasnost postoji ali ona nije vezana samo za KiM već i za Bih, Makedoniju pa i Rašku. Problem je što mi nemamo kontrolu na KiM i zato je to pitanje za Kfor. Oni su zaduženi za bezbednost u južnoj srpskoj pokrajini”, rekao je Lazanski.

Najave o mogućim napadima džihadista na izraelske mete i Kfor prema Lazanskom nisu realne.

“Napad na Kfor bi bio vrhunac njihovih ambicija. Što se tiče Izraelaca njih nema u ovom regionu a i kada dolaze sportske ekipe oni ne putuju bez priprema bezbednosnih struktura. Dakle, ostaju Srbi sa KiM koji su potencijalno laka meta jer nisu ni naoružani ni obučeni ali za njihovu bezbednost je takođe odgovoran Kfor”, objašnjava Lazanski.

Etabliranje nekakvog islamskog kalifata u sredini gde imate Kfor i druge bezbednosne strukture nije realno iako je moguće da, zbog pomeranja stanovništva iz sela u gradove, džihadisti koriste napuštena i udaljena sela za skrivanje, smatra Lazanski.

Dosije CIA otkriva: “Hitler je bio gej”

Što se situacije posle izbora u Bih tiče vojno-politički komentator “Politike” smatra da ne treba mnogo pažnje pridavati izjavama Željka Komšića kada je u pitanju Kosovo jer ne veruje da može doći do preglasavanja u Predsedništvu BiH.

(Skandalozno.rs/Izvor: RTS)

Budite prvi sa komentarom na članku "LAZANSKI: Opasnost od povratnika sa ratišta u Siriji za za Bih, Makedoniju pa i Rašku"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.