Laži koje živimo: Video koji će vam oduzeti samo 8 minuta, a otvoriti oči za sva vremena (VIDEO)

istina

Foto: Printkrin/YouTube / Freshtastical

Nakon što odvojite 8 minuta u svom prentarpanom rasporedu i pogledate ovaj kratki film, shvatićete koliko živimo u nepravednom svetu i kako promene moraju da krenu nas samih da bismo živeli onako kako zaslužujemo

– U ovom trenutku možete da budete bilo gde, da se bavite se bilo čim. Umesto toga sedite sami za računarom.

[adsenseyu5]

Šta nas to sprečava da radimo šta želimo, da budemo gde želimo da budemo? Svakog dana se budimo u istoj sobi i pratimo isti put, da bismo živeli isto kao i prethodnog dana. Nekada je svaki dan bio nova avantura, a onda se sve promenilo. Pre se činilo da vreme ne postoji – danas se čini da ga nema dovoljno. Znači li ovaj način života da smo odrasli, da smo slobodni? Jesmo li zaista slobodni? – počinje Spenser priču u u svom kratkom filmu.

On se dalje nadovezuje da su elementi koji su nam svima potrebni za preživaljavanje (hrana, voda i zemlja), u vlasništvu korporacija.

– Nema hrane za nas na drvećima, nema sveže vode u potocima, nema zemlje da se sagradi dom. Ako pokušate da uzmete ono što nam Zemlja daje, otići ćete u zatvor. Tako da mi poštujemo njihova pravila.

Spenser navodi i kako koliko god da smo pametni, mi smo za one koji vode svet potrošna roba.

– Otkrivamo svet kroz udžbenik. Godinama sedimo i radimo ono što nam je rečeno. Testiraju nas i ocenjuju kao u laboratoriji. Odgajani da ne pravimo razlike u ovom svetu, odgajani da ne budemo drugačiji. Dovoljno pametni da radimo svoj posao, ali ne i da dovodimo u pitanje zašto ga radimo.

[adsenseyu1]

Tako da radimo i radimo, nemajući vremena da živimo život za koji radimo. Sve dok ne dođe vreme kada postanemo stari da radimo svoj posao. Tada smo ostavljeni da umremo. Naša deca zauzimaju mesto u igri.

Ovo je svet elita koji se kriju iza koroporacija, a njihovo najvredniji izvor nije na zemlji, to smo mi! Oni nam daju novac, a mi im zauzvrat dajemo svet.

Pogledajte film, do kraja:

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Laži koje živimo: Video koji će vam oduzeti samo 8 minuta, a otvoriti oči za sva vremena (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.