Lider Novorusije: Cilj nam je da uđemo u Kijev i svrgnemo sadašnji režim!

Mapa Novorusije

Jedan od lidera Luganske narodne Republike (LNR), Aleksej Mozgovoj, poručio je da je cilj armije LNR da oslobodi Kijev i svrgne oligarhijski režim Ukrajine, prenosi agencija Regnum.

„Naš plan je ulazak u Kijev. Što se tiče toga što nas pita Vladimir Vladimirovič Putin da uđemo u pregovore, naše mišljenje je da nema pregovora s kijevskim vlastima, jer je to pogrešno. Naš cilj je da svrgnemo oligarhijski režim u Kijevu i stvorimo Novorusiju.

Nadam se da ćemo 31. decembra zajedno s Vladimirom Vladimirovičem Putinom piti šampanjac u čast rođene države Novorusije, a Ukrajince pozdravljati oslobođenjem od oligarhije.“ – kaže Mozgovoj.

Prekid vatre u Donbasu je moguć samo u uslovima pune pobede nad oligarhijskim kijevskim režimom, poručio je Mozgovoj.

„S kim da se dogovaramo, o čemu da pričamo? Samo pobeda. Stvari će u suprotnom da se otegnu u nedogled. Stavićemo tačku i stvoriti normalnu državu, normalnu vlast i normalan život za narod, a ne za oligarhiju i činovnike.“ – kaže Mozgovoj.

Sličnu stvar je u Moskvi rekao Pavel Gubarev, narodni guverner Donjecka, nazvavši predlog ukrajinskog predsednika besmislenim, ali i Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, koji je rekao da se predlog Petra Porošenka sastoji u tome da „ustanici predaju oružje i sačekaju da budu pobijeni“.

(Pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "Lider Novorusije: Cilj nam je da uđemo u Kijev i svrgnemo sadašnji režim!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.