Marija Zaharova: Džonson je pun otrova, mržnje i besa

Poruka

Marija Zaharova – foto: Rojters

Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova smatra da su nedopustiva poređenja Svetskog prvenstva u fudbalu koje će se održati u Rusiji na leto sa Olimpijskim igrama iz 1936. godine.

„Svaka paralela i poređenje naše države koja je dala milione žrtava u borbi protiv nacizma, koja se borila protiv neprijatelja na svojoj teritoriji, a zatim i oslobodila Evropu, nedopustivi su i nisu dostojni šefa spoljnopolitičkog resora evropske države“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Po njenim rečima, „nema ni najmanje sumnje“ da su sve akcije Londona protiv Rusije povezane su sa formiranja lika neprijatelja, čak i uz pomoć „najapsurdnijih dokaza“.

„Očigledan je cilj britanskih političara da potpuno bojkotuju Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji. Ali po cenu čega? Cenu provokacije i vređanja, sukobljavanja država i naroda, potkopavanja međunarodnog mira i stabilnosti? Zar nije prevelika?“, zapitala se Zaharova.

Ona je dodala da je Džonson “zatrovan otrovom mržnje i zlobe, neprofesionalizma i grubosti”.

„Strašno je toga se setiti, ali ovaj čovek je predstavnik političkog rukovodstva nuklearne države koja snosi posebnu odgovornost za akcije na međunarodnoj areni i očuvanje mira“, zaključila je ona.

Ranije je šef britanske diplomatije Boris Džonson izjavio da smatra da predsednik Rusije Vladimir Putin koristi Svetsko prvenstvo u fudbalu za poboljšanje imidža Rusije.

On se složio sa jednim od poslanika da ovo što se sada dešava dosta liči na to kako je Hitler iskoristio Olimpijske igre 1936. godine u Berlinu.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Marija Zaharova: Džonson je pun otrova, mržnje i besa"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.