Marko Đurić ljut zbog ponašanja Prištine: Brisel će morati malo da sačeka na Vučića i njegovo prisustvo!

Reakcija

Marko Đurić – foto: Beta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, sazvao je danas konferenciju za medije u Beogradu, a obraćanje je počeo osvrtanjem na izjavu Ramuša Haradinaja o tome da će, “u slučaju pomeranja granica, trebati vojničke čizme”.

– Rešio sam danas da se obratim jer je ovo 28. put da oni rade jednu te istu stvar, a onog časa kada je Srbija i njeno rukovodstvo odlučilo da se bori da se pronađe kompromisno rešenje i da se utvrdi gde je ta agranica, jer za nas je granica jedno, a za deo zemalja, uključujući Ameriku, je na drugom mestu, a za Rusiju na istom mestu gde i mi smatramo – poručio je on.

Direktor Kancelarije za KiM se pitao “šta se dešava kada neko preti da će silom brisati one granice koje su postavile države koje su čak priznale Kosovo?”

– Imate muk i ćutanje. Zato sam izašao danas da postavim svima u EU, da li će i na koji način reagovati na pretnje ili će opet ćutati? – izjavio je Đurić.

On se pitao da li bi se isto desilo i ukoliko bi neko iz Beograda rekao da želi da uklanja granicu između Srbije i Republike Srpske.

Kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, direktor Kancelarije za KiM je rekao da se sada zasigurno zna da predsednik Srbije neće putovati u Njujork, a zbog ponašanja prištinske strane, “malo će sačekati na Vučića i njegovo prisustvo u Briselu”.

– Onog momenta kada smo krenuli da tražimo kompromisno rešenje, ne da nije bilo podrške nego se sručila lavina napada na Srbiju iz dela međunarodne zajednice – rekao je on.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Marko Đurić ljut zbog ponašanja Prištine: Brisel će morati malo da sačeka na Vučića i njegovo prisustvo!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.