Marko Đurić OTKRIO šta je rekao Albancima u Briselu, a zbog čega je kasnije otet

Reakcija

Marko Đurić – foto: Beta

Gostujući u večerašnjoj epizodi emisije “Ćirilica” direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otkrio je šta se desilo u Briselu neposredno pre njegove otmice u Kosovskoj Mitrovici.

Naime, po haosu koji je izbio u južnoj srpskoj pokrajini prilikom najavljene posete predstavnika iz Beograda, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je opisujući brutalnost situacije naveo kako je jedan Đurićev potez iziritirao predstavnike lažne države Kosovo.

– Nasmejao sam se – odgovorio je Đurić na pitanje voditelja emisije da pojasni šta je predsednik pod time mislio.

To je, tvrdi direktor Kancelarije za KiM razbesnelo Albance koji su mu tada otvoreno i zapretili.

– Zapamtićeš me? Jesu li to rekli? – upitao je voditelj Đurića.

– Nešto u tom stilu – odgovorio je odgonetnuvši da je njegov smeh bio ironična reakcija na nerealne zahteve prištinske delegacije.

– Ne možete da očekujete da ne date ništa, a da Srbija da sve – ponovio je poznati stav srpskih vlasti, odlučnih da konstruktivnim dijalogm ostvare mir.

Marko Đurić napadnut je 26. marta ove godine prilikom unapred najavljene posete kada je bilo predviđeno održavanje okruglog stola na temu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Njega su u Kosovskoj Mitrovici oteli predstavnici specijalne jedinice takozvane kosovske policije, tukli i ponižavali do konačnog proterivanja u centralnu Srbiju gde mu je ukazana prva medicinska pomoć.

S njim su bili napadnuti i goloruki građani srpske nacionalnosti.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Marko Đurić OTKRIO šta je rekao Albancima u Briselu, a zbog čega je kasnije otet"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.