Marko Đurić: Ponašanje Hašima Tačija je šamar Srbiji i Evropi

Reakcija

Marko Đurić – foto: Beta

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da Tačijevo promovisanje takozvane velike Albanije predstavlja “šamar“, ne samo Srbiji, već čitavoj slobodoljubivoj Evropi, i pozvao međunarodnu zajednicu da osudi “ratoborno i anticivilizacijsko” ponašanje predsednika privremenih prištinskih institucija i “prištinske vrhuške“.

“Nadam se da će međunarodna zajednica, posebno onaj njen deo koji je do sada zatvarao oči pred nestašlucima Prištine, konačno naći prave reči da osudi ratoborno i anticivilizacijsko ponašanje Hašima Tačija i prištinske vrhuške”, naveo je Tači na svom nalogu na Fejsbuku.

On je upozorio da “eskalacijom njihove agresije i neodgovornosti” nije ugrožen samo srpski narod, već čitav zapadni Balkan i čitava Evropa.

Đurić je ocenio da je Tači, samo dan nakon što je slobodoljubivi svet obeležio Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, još jednom nedvosmisleno poručio da mu evropske i antifašističke vrednosti nisu sasvim bliske.

“Tačijevo promovisanje takozvane velike Albanije, iako je zaodenuto u navodnu želju za liberalizacijom protoka ljudi, robe i kapitala između Albanije i samoproglašenog Kosova, jeste šamar, ne samo Srbiji, već čitavoj slobodoljubivoj Evropi koja želi stabilnu budućnost, mir i zajednički prosperitet”, poručio je Đurić.

Američki ambasador Kajl Skot: “Sramota za Srbiju na vojnoj paradi!”

Prema njegovim rečima, Tači je, kao jedan od zagovornika stvaranja trgovinskih barijera u regionu, poslednji koji ima pravo da se predstavlja kao političar, čiji je interes rušenje barijera.

Đurić je dodao da veruje da čak i sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti to sve više uviđaju.

On je to rekao nakon što je Tači iskoristio povratak u Prištinu, iz Tirane, sa regionalnog samita Brdo Brioni, da ponovo promoviše ideju uklanjanja granice između Albanije i tzv. Kosova, iako je reč o međunarodno priznatoj granici između Albanije i Srbije.

Prešao sam granični prelaz Morine, koji nepravedno deli Kosovo i Albaniju. Ova granica je određena van volje Kosova i Albanije“, napisao je Tači na svom fejsbuk profilu.

On je dodao da “Kosovo i Albanija treba da imaju slobodu kretanja i robe u skladu sa evropskim standardima”,i pozvao institucije u Tirani i Prištini da budu “hrabre i donesu takvu odluku bez odlaganja”.

Parada povodom Dana pobede u Nišu: Defilovalo 4.000 pripadnika vojske i policije, đavolje kočije nadletale grad – VIDEO

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Marko Đurić: Ponašanje Hašima Tačija je šamar Srbiji i Evropi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.