Meteor iz Tunguske je 1908. godine pogođen nepoznatim projektilom iz drevne baze u Sibiru?!

Uništenje

Nexus magazin je objavio u svom broju Vol. 10, No. 4, na strani 63, pod naslovom The Installation, deo intervjua koji je britanski novinar Grejem V. Birdsol snimio sa Valerijem Uvanovom, predstavnikom Ruske Akademije za Nacionalnu Bezbednost.

Grejem Birdsol (GB): Šta je Vaša javna funkcija?

Valerij Uvanov (VU): Ja sam šef Odeljenja za Istraživanje NLO-a, Nauke i Tehnologije, ruske Akademije za Nacionalnu Bezbednost, koja je smeštena u Petrogradu.

GB: Da li je to zvanična vladina organizacija?

VU: Naravno da jeste. Ja imam samo dva čoveka iznad sebe, a oni su direktno odgovorni predsedniku Putinu.

GB: Čime se bavite?

VU: Naše istraživanje je podeljeno na dva dela. Prvo – neprestano skupljanje podataka koji dolaze iz celog sveta, a onda njihovo sortiranje u “žutu” ili “crvenu” kategoriju. Ti podaci se onda dalje raspodeljuju raznim drugim odeljenjima po celoj Rusiji.

Drugi deo našeg rada potekao je iz pitanja postojanja NLO – naravno, mi znamo da oni postoje, ali ne znamo šta se krije iza te njihove aktivnosti i kakvi su njihovi interesi. To je trenutno naš najvažniji zadatak tj. ono čemu poklanjamo najviše pažnje.

[adsenseyu1]

GB: Nešto pre nego što smo počeli sa snimanjem ovog intervjua, pomenuli ste par interesantnih detalja u vezi eksplozije u Tunguskoj, 1908. godine. Možete li sada reći šta je bio pravi uzrok te eksplozije?

VU: Mi sa sigurnošću znamo što je bio uzrok. Radilo se o meteoru, međutim, taj meteor je bio pogođen … recimo… nekom vrstom projektila. Taj projektil je bio ispaljen iz jedne instalacije, tj. baze. Mi ne znamo ko je tu bazu sagradio, ali ona je sagrađena veoma, veoma davno i nalazi se u Sibiru, nekoliko stotina kilometara severno od Tunguske pokrajine.

Ovo sa sigurnošću tvrdim jer pouzdano znamo da se u tom regionu dogodilo nekoliko eksplozija. Reći ću vam i ovo, poslednji put kad je iz ove instalacije ispaljen projektil i pogođen meteor, bilo je u ponoć između 24. i 25. septembra, prošle godine. To je poznato i nekim američkim krugovima, koji su pratili ovaj događaj.

GB: Izvinjavam se, ali meni to sve nekako zvuči kao naučna fantastika.

VU: Znate, Grejeme, mi inače kad razgovaramo o bitnim aspektima pozadine svega ovoga, mi to činimo samo s onima koji razumeju i prihvataju – i odgovornost koja ide zajedno sa tim. Znate, mi ovde imamo posla s tehnologijom koja je daleko ispred naše, i koja je u stanju da čini stvari koje mi još uvek ne možemo.

GB: Možete li biti malo precizniji u vezi tačne lokacije gde se ta baza nalazi?

VU: Kada pronađete na karti mesto u Tunguskoj, gde se ova eksplozija dogodila, na jugoistoku ćete videti poznato Bajkalsko jezero. Iza njega se prema severu proteže ogromna pustara veličine nekih 100.000 km2. To područje je veoma slabo naseljeno, nema ni gradova ni sela. Tamo smo pronašli tu bazu.

… Sada ću biti otvoren i kazati da ova baza ima i neku vrstu vlastitog energetskog sistema, kojeg smo mi uspeli da lociramo.

Za vreme sukoba u bivšoj Jugoslaviji po prvi put smo primetili pojačanu emisiju energije iz tog postrojenja, odnosno, baze. Za nas je ovo bilo jedno neverovatno otkriće, mada već od pre pouzdano znamo da je ta baza u nekoj vrsti interakcije sa socijalnim previranjima i ratovima.

[adsenseyu1]

Veliki deo naših istraživanja čini i pretraga prastarih spisa. Tako smo pronašli i zapise Echutin Apposs Alanhor, koje jednostavno nazivamo Alanhor spisima, i koji su, prema našim procenama, stari najmanje 4.000 godina. Ono što je najneverovatnije je to što je u njima jednim naučnim jezikom opisano sve što se tu dešava.

Ja sam posetio to područje dva puta. Prvi put su naši detektori otkrili veoma visok nivo radijacije. Moram priznati, bilo je veoma opasno jer nismo nikako mogli da se zaštitimo od nje.

Nekoliko lokalnih žitelja znaju dosta toga o tom postrojenju, čak su nam detaljno opisali i nacrtali metalne tvorevine koje su tamo videli. Ovi ljudi, članovi njihovih porodica i njihove životinje, svi pate od radijacione bolesti.

Još ću nešto kazati u vezi Tunguske eksplozije, što verovatno nikada pre niste imali priliku čuti.

Sva živa bića su napustila taj region dva meseca pre nego što se eksplozija dogodila!

(skandalozno.rs, galaksija)

Budite prvi sa komentarom na članku "Meteor iz Tunguske je 1908. godine pogođen nepoznatim projektilom iz drevne baze u Sibiru?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.