Mevlut Čavušoglu oštro usred Vašingtona: Ne prihvatamo pretnje oko nabavke S-400! – VIDEO

Intervju

Mevlut Čavušoglu – foto: Beta

Turska neće prihvatiti pretnje u vezi sa njenim nabavkama odbambenih sistema, izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu na konferenciji za novinare u Vašingtonu, aludirajući na plan Ankare da kupi odbrambeni sistem S-400 od Rusije.

Čavušoglu, koji se danas sastao s američkim kolegom Majkom Pompeom, naglasio je da neće biti odlaganja ili otkazivanja kupovine aviona F-35 od SAD.

Čavušoglu je dodao da je s Pompeom razgovarao i o američkim tarifama na čelik i aluminijum, kao i o određivanju “mape puta” kako bi se obezbedio sirijski grad Manbidž.

Prethodno su dve strane saopštile, posle sastanka turskog i američkog ministra spoljnih poslova u Vašingtonu, da su Turska i SAD usvojile “mapu puta” za Manbidž, u severnoj Siriji, i istakle zajedničku posvećenost primeni tog plana.

Čavušoglu i Pompeo razgovarali su i o budućoj saradnji u Siriji i koracima koje treba preduzeti kako bi se obezbedila stabilnost i bezbednost u Manbidžu, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Dva ministra su se saglasila o održavanju daljih sastanaka kako bi se rešila trenutna bilateralna pitanja, saopštivši da saveznice NATO ostaju posvećene rešavanju zajedničkih razloga za zabrinutost “u duhu savezničkog partnerstva”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Mevlut Čavušoglu oštro usred Vašingtona: Ne prihvatamo pretnje oko nabavke S-400! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.