Milo Đukanović: Tačno je, ja sam izdajnik interesa Srpske pravoslavne crkve

Predsednik Vlade Crne Gore

Milo Đukanović – foto: AP/Darko Vojinović

Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih proglašava izdajnikom, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je naveo da SPC proglašava izdajnikom svakog ko nije “slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promoviše SPC“.

“Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam”, rekao je Đukanović.

Đukanović je to rekao povodom izjave mitropolita Amfilohija da je “predsednik Crne Gore, u borbi protiv ruskog imperijalizma postao ‘igračka’ u rukama zapadnoevropske, američke i NATO imperije”.

Đukanović kaže da se u sličnom kontekstu može protumačiti i izjava patrijarha srpskog Irineja, da je Crna Gora “istorijski srpska zemlja – srpska Sparta“.

Crnogorski predsednik smatra da takve izjave služe da otežaju put Crne Gore ka emancipaciji i prihvatanju vrednosti moderne Evrope.

“Ovo su gluposti koje pokušavaju da ometu Crnu Goru na putu njene emancipacije i usvajanja standarda koji će nas učiniti sastavnim delom savremenog društva Evropske unije”, naveo je Đukanović.

Crna Gora smanjuje broj godina života potrebnih za starosnu penziju

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

1 komentar na "Milo Đukanović: Tačno je, ja sam izdajnik interesa Srpske pravoslavne crkve"

  1. Svakako da Milo kao grešnik, svoje grehe može da okaje u Vatikanu. Tamo to može, Bog oprašta sve za pare. U pravoslavlju bi morao da se pokaje za sve zločine a to mu ne pada na pamet.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.