Milorad DODIK optužuje: Stranci uložili 20 miliona evra za mešanje u izbore u BiH!

Intervju

Milorad Dodik – foto: Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na današnjoj konfereniciji za novinare zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je potencirao pitanje uplitanja stranaca u politiku BiH i dodao da je vladajuća koalicija upozoravala na taj problem, ali da javnost nije bila zainteresovana za te podatke.

On je istakao da su stranci uložili oko 40 miliona maraka u rad nevladinih organizacija i pojedinih medija u BiH i da je britanska vlada podržavala Mladena Ivanića i da to još radi.

Dodik je istakao da je u BiH došlo 40 Britanaca, od kojih je pet u Banjaluci gde se svaki dan bave pitanjima destabilizacije, kao što se i stara američka administracija bavi pitanjima izbora.

Milorad Dodik – foto: RTRS

Dodik je istakao da će on kao član Predsedništva BiH, insistirati da se ukine mešanje stranaca u politiku u BiH i funkcija visokog predstavnika, da se poštuje Ustav BiH i da će mu na prvom mestu biti interesi Republike Srpske.

“Kao član Predsedništva BiH ću insistirati na ukidanju stranog mešanja, što Ivanić nije sposoban i neće, da se dijalog između stranaca i institucija vlasti na prostoru BiH odvija u okviru standarda koji su za sve normalne zemlje potrebni, izbaciti ih iz bilo kakvog upliva i mogućnosti da se bave makro ili mikro pitanjima na nivou BiH“, rekao je Dodik.

On je naveo da se iz stranih ambasada pozivaju ljudi koji su na listama i sa kojima se navodno razgovara demokratski, a u suštini sugeriše način ponašanja.

“Imamo tačne podatke kada se razgovaralo i šta je rečeno”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

(Skandalozno.rs, Izvor: RTRS)

Budite prvi sa komentarom na članku "Milorad DODIK optužuje: Stranci uložili 20 miliona evra za mešanje u izbore u BiH!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.