Milovan Drecun: Automobil je pogrešan trag, kriju se ključne stvari

Intervju

Milovan Drecun – foto: Tanjug/Srđan Ilić

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun navodi da je automobil pronađen blizu mesta ubistva Olivera Ivanovića pogrešan trag, koji, kako kaže, treba da zavara dok odgovorni ne sakriju ključne stvari.

Milovan Drecun kaže da istragu možda treba usmeriti prema Kadriju Veseljiju i Ramušu Haradinaju, koji su odmah odbili da se srpski organi uključe u istragu, dok je, kako kaže, Hašim Tači u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem izrazio spremnost da se naši organi uključe.

“Da li možda istragu treba usmeriti prema Veseljiju i Haradinaju, ne kao organizatorima, ali kao nekima koji hoće da sakriju šta se desilo i da istragu usmere u pogrešnom pravcu”, pita Drecun.

Navodi da je ubistvo Olivera Ivanovića urađeno profesionalno a da je automobil pogrešan trag.

“Ovo ubistvo je urađeno profesionalno. Nema tragova, čak i kamere koje su snimale, snimile su izvršioce pod maskama, ostavljen je samo jedan pogrešan trag, koji treba da nas zavara dok oni ne sakriju ključne stvari, a taj pogrešan trag je automobil”, smatra predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

Dodaje da ako Vašington zaista želi da doprinese rasvetljavanju ubistva, ne mora da nudi pomoć FBI-ja, već da Beogradu da obaveštajna saznanja na osnovu kojih je napravljena procena Stejt departmenta o mogućim nemirima na KiM.

“Napravljena procena Stejt departmenta možda može dovesti do onih koji su ubili Olivera Ivanovića”, ističe Drecun.

Navodi da bi Srbija mogla tražiti i od Londona njihova saznanja, i podseća da je poslednjih meseci primećeno pojačano prisustvo Britanske specijalne službe posebno na Severu Kosova.

“Njihovo pojačno delovanje znači da su došli do nekih informacija, koje bi možda dovele do ovog zločina”, ocenjuje predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

Kako je istakao, Srbija bi mogla informacije o izršiocu i naroučiocu dobiti s jedne strane od Kadrija Veseljija, Ramuša Haradinaja i Šika, sa druge strane od Britanije i Amerike, a sa treće strane, za koju kaže često zaboravaljamo, od Albanije i Edija Rame.

“Oni bi možda mogli da nas dovedu do informacija o izvršiocu i naručiocu. Pitanje je da li ove tri strane imaju interes da dostave informacije, pretpostavljam da ne. Biće teško bez obaveštajnih informacija rasvetliti ubistvo, jer tragova gotovo da nema”, zaključuje Drecun.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Milovan Drecun: Automobil je pogrešan trag, kriju se ključne stvari"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.