Ministarka MIHAJLOVIĆ: Dosta je bilo, ne može više ovako!

Intervju

foto: Tanjug/Vlada Srbije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nenajavljeno je danas obišla deonicu puta od Uba do Obrenovca na Koridoru 11 i rekla da je razočarana dinamikom radova, te da neće dozvoliti da se i jedan dinar građana Srbije i troši na bilo čije greške.

– Dosta je šminkanja gradilišta pred moj dolazak. Sve firme će morati da poštuju rokove i kvalitet ili će morati da plate penale – poručila je Mihajlović i dodala da je na toj deonici danas “bilo radnika koje je na prste ruke mogla da izbroji“.

[adsenseyu5]

Ona je podsetila da je obaveza da se radnim danima i subotom radi od 7 do 19, a nedeljom od 7 do 13 sati i naglasila da je nedopustivo da se ugovor ne poštuje, a ugovor, kako podvlači, “mora biti svetinja”.

Kako je dodala, razlog nenajavljene kontrole radova na toj deonici dugoj 26,2 kilometra bio je da se uveri u kojoj meri izvođač radova – kineska kompanija “Šandong” i domaće firme koje rade kao podizvođači ispunjavaju obaveze.

Slušam priče, a na terenu…

– Šest meseci slušam na sastancima od izvođača radova da je sve u redu, da sve ide po planu, da će radovi biti završeni u roku. A onda na terenu vidim sasvim drugačiju sliku. Ovakvim odnosom kineske kompanije i domaćih firmi koje rade kao podizvođači ne mogu da budu zadovoljni ni vlada Srbije, ni kineski ambasador i Kina kao naš veliki partner u oblasti infrastrukture – rekla je Mihajlović.

Ističe da je izvođač već dobio opomenu pred raskid, jer, kako je naglasila, Srbija se zadužila za gradnju tog puta, to je, navodi, novac građana Srbije i ponavlja da neće da dozvolim da se i jedan dinar troši na bilo čije greške.

[adsenseyu1]

Kako u Grdelici mogu da rade dan i noć

Kako kaže, ta deonica puta, od Obrenovca do Uba, neuporedivo je lakša od one na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri, gde “ljudi rade i noću da bi završili posao“.

– Ako u Grdelici mogu da rade dan i noć, onda je sramotno da ih ovde ni danju nema. Mi smo obezbedili sve, platili sve na vreme, a sada gospodo građevinari, ispunite svoj deo posla. Oni koji ne rade kvalitetno i koji kasne sigurno neće više dobijati posao koji finansira država – poručila je potpredsednica vlade.

Kaže i da Srbija ima odličnu saradnju sa velikim brojem kineskih kompanija sa kojima radi na infrastrukturnim projektima vrednim 2,5 milijardi, ali da jedini problem imamo sa firmom koja radi dve deonice na Koridoru 11.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ministarka MIHAJLOVIĆ: Dosta je bilo, ne može više ovako!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.