Miroslav Lazanski: Bezobrazluk je da jedan analitičar upućuje takvu poruku jednom predsedniku

komentator

Miroslav Lazanski – foto: printscreen/YouTube

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski komentarisao je jutros izjavu Edvarda P. Džozefa da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić biti smenjen kao još jedan problematičan političar, ako ne prizna lažnu državu Kosovo.

– Ovo je bezobrazluk, da jedan analitičar upućuje takvu poruku jednom predsedniku. Ovo zvuči kao pretnja, i onda se Amerikanci čude što nisu popularni u svetu. Ovo je vrsta neke sondaže. Nije ovo stav Amerike, ovo je privatna izjava ličnosti – kaže Lazanski.

Vojno-politički komentator se osvrnuo i na to da iz Prištine stižu neverovatne vesti, Priština najavljuje takse od 100 odsto Tirani.

– Moguće da je to neka vrsta igre, da pokažu da su principijelni prema svima. Da dođe do neke vrste trgovačkog rata između Prištine i Tirane – to je nemoguće. Između lidera u Prištine i Tirane može doći do određene konkurencije. Mislim da polako počinje da se javlja neka konkurencija u toj kvazi državi, ali sve se to rešava jednim pozivom iz Vašingtona. Taj poziv iz Vašingtona nije došao za ukidanje takse! Niko ne može da me uveri da Priština može da odoli žešćem i ozbiljnom pritisku Vašingtona – poručuje Lazanski u emisiji “Dobro jutro Srbijo” na TV Hepi.

Govoreći o prisustvu Fljore Čitaku u Beloj kući, Lazanski ističe da se radi o lobiranju.

– Nije ona uticajna, uticajne su albanske pare. Biti uticajan znači imati jaku lobističku grupu i svaki mesec dati određenu sumu dolara. Kod Amerikanaca je lobiranje stavljeno u zakonske okvire. Kod njih istina košta – ističe Lazanski.

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Miroslav Lazanski: Bezobrazluk je da jedan analitičar upućuje takvu poruku jednom predsedniku"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.