MIROSLAV LAZANSKI: Da li Vladimir Putin ima oči SIBIRSKOG tigra

Putin

Foto: Public/printscreen Informer

Piše: Miroslav Lazanski

Vladimir Putin i Donald Tramp sreli su se u Da Nangu, velikoj luci u Vijetnamu.

Reč je o mestu gde se nekada vodila krvava bitka između američke vojske i snaga Vijetkonga i severnovijetnamske armije tokom rata u toj zemlji.

Kakav je bio taj letimični susret dvojice lidera dve najmoćnije zemlje sveta, je li to bilo samo tapšanje po ramenu, čvrst ili labav stisak ruke prilikom rukovanja, kurtoazija, nešto više ili manje od toga? Tek, analitičari govora tela sada imaju posla, kako da odgonetnu šta su Putin i Tramp tokom kratkog susreta držanjem svog tela poručili svetu, a još više javnosti Rusije i Amerike.

[adsenseyu5]

Je li došao kraj sukobu dve supersile, hoće li Amerika zaista pristupiti postepenom ukidanju sankcija Rusiji i zašto se dan posle te najave Tramp donekle distancirao od svoje prethodne izjave? Jer, u SAD su Trampa odmah podvrgli žestokoj paljbi kritika, nekadašnji šefovi američke CIA, Džon Brenan i bivši šef obaveštajne zajednice SAD, Džejms Klaper, čovek koji je pod zakletvom lagao Kongres, optužili su Trampa „da se plaši Putina, da nastupa naivno, ili iz neznanja, ili iz straha“. Šta se to zaista dogodilo u Da Nangu, a što nije karakteristika skoro svih dosadašnjih nastupa predsednika SAD?

Već godinama specijalna odeljenja Pentagona i CIA pomno prate sve javne nastupe Vladimira Putina, detaljno se analizira njegov govor tela ne bi li se predvideli njegovi sledeći politički i državni potezi. Jer kada Vladimir Vladimirovič govori o Krimu, o Čečeniji ili o Ukrajini, njegove ledeno plave oči sijaju od unutrašnje vatre.

Kina razvija hipersoničnu nuklearnu letelicu, američki generali traže bolju odbranu – VIDEO

Stručnjaci Pentagona i CIA porede Putinove oči sa očima sibirskog tigra, koji je stalno na oprezu i opasno preteći. U analizi Pentagona kaže se „da ima nešto zastrašujuće u pritajenom besu, pa čak i fanatizmu koji se krije ispod same površine njegovog uglađenog, mirnog lika“. Naravno, analizira se i smeh ruskog predsednika. Jedna od najboljih sekvenci opuštajućeg raspoloženja Vladimira Putina jeste neobuzdani smeh tokom televizijskog intervjua sa jednim zapadnim novinarom, koji je ruskom predsedniku pokušao da objasni „da američki antiraketni štit u Evropi nije usmeren protiv Rusije“.

Da, Rusi vole svog predsednika koji je izlečio sve rane i poniženja koje je Rusija u vreme Borisa Jeljcina doživela od strane Zapada. Rusija sa Putinom je preživela „sindrom izgubljene zemlje“, jer je on ohrabrio Ruse da budu ponosni na sebe, osvojio je srca Rusa uz pomoć samo jednog strastvenog izliva besa. Naime, kada su terorističke bombe u septembru 1999. godine uništile četiri stambena bloka u Moskvi, ubivši stotinak ljudi na spavanju, Vladimir Putin je sebi dozvolio da bude krajnje direktan:

Neslana šala: Pozvao je istovremeno na interfon komšije iz zgrade, a onda… – VIDEO

„Zbrisaćemo teroriste gde god ih budemo našli. Pa čak i sa ve-ce šolja, ako ih tamo nađemo“. Ta kratka rečenica izrazila je svu tadašnju rusku frustriranost i zbog Čečenije i zbog svih ostalih poteza Zapada prema Rusiji u protekloj deceniji. Prosečni ruski momci odgovorili su na ovu namerno agresivnu mušku izjavu isto onako emotivno kao što su mnogi ranije obožavali Borisa Jeljcina zato što može da popije onoliko votke koliko i njihov prvi komšija. A Ruskinje su, izgleda, osetile gotovo seksualno zadovoljstvo, jedna žena je priznala u novinskom članku da ima erotske snove o gospodinu Putinu.

[adsenseyu1]

Američke službe, dakle, procenjuju da se Donald Tramp plaši Vladimira Putina. Da li je tome razlog — ako su procene američke obaveštajne zajednice tačne — to što su britanski mediji odmah posle inauguracije Trampa špekulisali da ruske službe imaju kompromitujuće Trampove fotografije u jednom moskovskom hotelu sa nekoliko mladih Ruskinja? Navodno se druženje odigralo u apartmanu i u krevetu gde je nekada odseo i spavao bivši predsednik SAD, Barak Obama. Kada su Vladimira Putina novinari upitali za te špekulacije, predsednik Rusije je odgovorio „kako ne veruje da bi Tramp, kao nekadašnji šef licence za izbor „Mis univerzum“, pristao sada da se druži sa mladim ruskim devojkama niskog stepena društvene odgovornosti“. I dodao, „uostalom, naše devojke niskog stepena društvene odgovornosti lepše su od isto takvih američkih“.

Pored svih Trampovih političkih skandala i problema sa kojima se bori svaki dan, samo bi mu još trebale vesele fotke iz Moskve, sa potpisom ruskih službi: „Donaldu s ljubavlju…“.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Sputnjik)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "MIROSLAV LAZANSKI: Da li Vladimir Putin ima oči SIBIRSKOG tigra"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.