MIROSLAV LAZANSKI: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo ono što mnogi nisu

komentator

Foto: printscreen/youtube

Vojno politički komentator ističe da stabilnost, mir i dobru ekonomiju jedne države obezbeđuje njena jaka vojska, te da svaka zemlja ima pravo da se naoružava u skladu sa svojim mogućnostima. Podvlači i da se Srbija naoružava zarad odbrane, ne zarad agresije i ocenjuje da nikad novac uložen u vojni budžet nije bačen.

Vojnom saradnjom Srbije sa Kinom pravi se diverzifikacija u pogledu opremanja oružanih snaga, što još jednom potvrđuje našu vojnu neutralnost, kaže vojno politički komentator dnevnog lista Politika Miroslav Lazanski.

Dodaje da je suvereno pravo svake zemlje da se naoružava koliko i kako hoće, pa tako Srbija razvija svoje borbene kapacitete za odbranu, ne za agresiju, i u skladu sa svojim ekonomskim mogućnostima.

– Ne znam zašto bi ovo neko smatrao pretnjom – zapitao je Lazanski.

Ocenjuje da priča o naoružavanju Republike Srpske ima veze sa predstojećim izborima. Podseća da RS nema oružane snage, iako po izvornom Dejtonu ima pravo na njih. Kroz detronizaciju Dejtona, ipak, Republici Srpskoj oduzeto je preko 80 ingerencija, pa i pravo na vojsku.

– RS ima samo policiju, a zbog migrantske krize mora i da zanovi određeni kontigent naoružanja kada je u pitanju policija. Sarajevo je ovo dozvolilo u skladu sa zakonom, dok priče o ruskim bazama u RS su budalaštine koje prodaju novine – kaže Lazanski za Pink.

Moskva: Amerika otkriva slabost zbog koje ruše sporazume

Ističe da, čim je država jača, obezbeđuje se mir, a mir znači ekonomski razvoj.

– Vojska nije običan potrošač, već se uložen novac u oružane snage vraća društvu kroz plate, hranu, odeću, obuću, uniforme, dižu se grane industrije, vojska gradi i tako dalje. Nikad novac uložen u vojni budžet nije bačen – podvlači Lazanski.

Vojna industrija Srbije je trenutno najpropulizovnija grana naše ekonomije i državi donosi skoro 600 miliona dolara prihoda.

– To je fenomenalno i nijedna druga grana ekonomije ne donosi toliko novca – kaže Lazanski.

Govoreći o pitanju Kosova, Lazanski kaže da se jedna stvar ne može negirati, a to je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo ono što mnogi nisu – da problem Kosova ponovo stavi u žižu međunarodne javnosti. Prethodne vlasti su, ocenjuje, ovo pitanje gurale pod tepih.

– Pristajali su prećutno da se kosovski problem smatra završenim. Danas vidimo da je postignut uspeh i da se Kosovo danas smatra nerešenim problemom – kaže Lazanski

(Skandalozno.rs/Izvor: Pravda.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "MIROSLAV LAZANSKI: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo ono što mnogi nisu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.