MIROSLAV LAZANSKI: Zapadni ambasadori misle da smo mi na Balkanu svi mutavi!

komentator

Foto: printscreen/youtube

Vojni komentator Miroslav Lazanski je gostujući u jutarnjem programu TV Pink objasnio koja je najveća greška NATO u njegovoj novijoj istoriji, ali se osvrnuo i na goruće teme iz oblasti domaće i svetske politike.

– Uspešno se koprcamo, odolevamo pritiscima i ne priključujemo se rusofoboiji koja poprima obrise patologije. Terorizam je proglašen glavnim bezbedonosnim izazovom, ali kada analizirate vojne vežbe, videćete da su to najklasičnije vežbe manevara, desanata… Pa pobogu, nećete ići na teroriste nosačima aviona? Jasno je protiv koga je to sve usmereno. Ekspanzija NATO na ruske granice je njegova najveća granica u dosadašnjoj istoriji, stvaraju od Rusije neprijatelja, a bez potrebe, istakao je Lazanski koji se osvrnuo i na najavu formiranja nove evropske vojske.

– To je pusta želja, NATO neće dozvoliti vojni paralelizam, to je nemoguće, jer svoj uticaj koriste da bi bili u Evropi. Zato neće dozvoliti nikakvu vojnu strukturu paralelnu s NATO. Ova ideja postoji još od 1994 od formiranja Evrokopa. Ipak, Evropa je patuljak u donosu na SAD i bez njihove logistike ne mogu ništa jer NATO je pre svega Amerika. To jeste lepa ideja da se osamostali Evropa, ali sam veliki skeptik, Amerikanci to svakako neće dozvoliti a mogu proces da uspore kroz razne mehanizme. Nema od toga ništa. Bacaju se floskule u javost da bi se pokazalo kako su tobože samostalni u odnosu na SAD, objasnio je Lazanski, a na pitanje kakve veze Britanija ima sa izborima u Bosni odgovorio:

Rasim Ljajić: Ako Priština želi SANDŽAK, onda Grčka može da traži Carigrad – VIDEO

– Smeta im Republika Srpska, Bosna je nezavršen posao, to su sami rekli. Pretvaranje u banjalučki kanton. Njen nestanak onako kako je formilisana po Dejtonu. Ako je Dodik Putinov čovek, ajde da vidimo ko je američki? Uoči izbora pošaljete 40 vojnika? Šta oni mogu, ojačan vod vojnika šaljete da se stabilizuje situacija?! Jasno je da se radi o specijalcima ne samo za područje Bosne već za područje celog Balkana. Britanci nas nadgledaju sa Kipra iz dve baze, kompletan telefonski saobraćaj se prisluškuje. Neće reći poslali smo 40 vojnika da bi prisluškivali Dodika i Vučića, najtragičnije je kada ambasadori daju objašnjenja, misleći da smo mi na Balkanu svi mutavi i da ne znamo ništa, zaključio je Lazanski.

(Skandalozno.rs/Izvor: pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "MIROSLAV LAZANSKI: Zapadni ambasadori misle da smo mi na Balkanu svi mutavi!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.