Misteriozna skulptura: Da li je ovo dokaz da je LAPTOP POSTOJAO U ANTIČKO VREME?

Ilustracija

Grčka statua “Grave Naiskos of an Enthroned Woman with an Attendant” kod teoretičara zavere je probudila sumnju da je objekat koji pomoćnik žene drži zapravo laptop.

Do tog zaključka su došli zato što je prikazani predmet “previše uzan da bi predstavljao kutiju za nakit” i po tome što “ona ne gleda unutra, nego u centar ekrana”.

Foto: Dave & Margie Hill, Kleerup / Wikipedia

Teoretičari zavere tvrde da se na grčkoj skulpturi nastaloj oko 100. godine pre nove ere nalazi laptop. Ali istoričari tvrde da se radi o ženi koja drži poklopac kutije.

[adsenseyu1]

Ipak, oni koji pišu na sajtu “StillSpeakingOut” uvereni su da je u pitanju laptop sa dva ulaza za USB.

Na još jednoj fotografiji koju su napravili turisti, vidi se da je sporni predmet širok, ali da je previše pljosnat da bi predstavljao kutiju za nakit.

Foto: Pottery Fan / Wikipedia

Neki su čak teoretisali i da je proročica iz Delfa koristila ovakve uređaje da omogući sveštenicima da komuniciraju s bogovima, vanzemaljcima i putnicima kroz vreme, od kojih su dobijali bitne informacije i visokotehnološke uređaje.

Oni koji ne veruju u vanzemaljce i putnike kroz vreme, tvrde da su ovaj voštani tablet Grci koristili da bi na njemu pisali olovkom ili iglom.

Istoričari se ne slažu ni sa jednom od ovih teorija – ova skulptura je, prema njihovim rečima, deo pogrebne umetnosti Grka, čiji je cilj bio da ispolji želju da onaj ko je umro iskusi zadovoljstva u zagrobnom životu slična onima koja je iskusio dok je bio živ.

(Blic, Daily Mail, foto: pixabay)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Misteriozna skulptura: Da li je ovo dokaz da je LAPTOP POSTOJAO U ANTIČKO VREME?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.